Про запоруку успішної аргументації

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ учора відбувся дискусійний клуб на тему: «Успішна аргументація: логіка та/чи риторика? Прийоми та хитрощі ефективної комунікації». До участі в заході долучилися курсанти, викладачі, а також школярі.

Про запоруку успішної аргументації 

Серед запрошених гостей – учні та викладачі зі Спеціалізованої школи №71 художньо-архітектурного напрямку та Спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи №142 еколого-економічного профілю. Взяли участь у дискусійному клубі і представники Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, а також студенти юридичного факультету та курсанти факультету економіко-правової безпеки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Про запоруку успішної аргументації

Про запоруку успішної аргументації

Молодь ДДУВС виступила в якості досвідчених ораторів, адже вони неодноразово брали участь у дебатах та конкурсах ораторської майстерності. Зокрема студент юридичного факультету Андрій Торопов поділився власним досвідом куратора дебатів у Павлограді та Кам’янському, а курсантка факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Віолетта Рець у свою чергу надала поради щодо шляхів щоденного вдосконалення ораторських навичок.

Про запоруку успішної аргументації

Як зазначає організаторка заходу, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін юридичного факультету Ольга Головіна, засідання клубу сприяло набуттю так званих «soft skills» – знань та навичок поза межами навчальних дисциплін.

Про запоруку успішної аргументації

«Переконана, що взаємодія між факультетами була значно поглиблена. Окрім цього, серед результатів маємо налагодження взаємозв’язків між молоддю навчальних закладів. Цьому сприяють спільні заходи, які ми проводимо», – додала викладачка.

Школярі з ентузіазмом долучилися до обговорення засобів впливу на співрозмовника, комунікаційної мети. У рамках заходу були визначені ключові правила повсякденної комунікації.

Про запоруку успішної аргументації

 

 


791