Майбутні правники здобувають навички роботи у суді

Новини університету

Студенти 3-го курсу юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ завітали на День відкритих дверей до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Захід був проведений у рамках програми «Дні адміністративної юстиції України», що має на меті вдосконалення правової освіти молоді, зміцнення авторитету судової влади, покращення доступу до правосуддя, а також знайомство з роботою суду.

Під час зустрічі майбутні правники поспілкувалися з головою суду Андрієм Кореневим, який розповів про діяльність суду та запросив всіх бажаючих по завершенню навчання приєднатися до роботи в дружньому колективі Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Майбутні правники здобувають навички роботи у суді

Також студенти зустрілися з суддею Василем Ільковим, який розповів третьокурсникам про роль адміністративних судів у забезпеченні прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин, юрисдикцію адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ та надав вичерпні відповіді на всі запитання гостей.

Окрім цього для майбутніх правників було проведено модельне судове засідання, у ході якого вони мали змогу спробувати себе в ролі учасників судового процесу: судді, секретаря судового засідання, позивача, відповідача та третьої особи.

Майбутні правники здобувають навички роботи у суді

По закінченню заходу на студентів чекала оглядова екскурсія приміщенням суду, зокрема, вони відвідали відділ з організаційного забезпечення суду, зали судових засідань, робочі кабінети працівників апарату суду, оглянули інформаційні стенди та ознайомилися з можливостями інноваційних технологій, що сприяють модернізації роботи суду.

 

 


870