Міжнародний день сім’ї у ДДУВС

Новини університету

Міжнародний день сім’ї у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відзначили по-родинному тепло, дружньо та з користю.

До навчального закладу завітало більше 1000 школярів та їхніх батьків, всі вони змогли стати учасниками видовищних захоплюючих дійств та пізнавальних майстер-класів.

Розпочалася зустріч із старшокласниками у конференц-залі. Там гостям розповіли про умови вступу, спеціальності, підготовчі курси та в цілому про особливості навчання у провідному виші Дніпра.

А найцікавіше юних гостей чекало на плацу навчального закладу.

Дії працівників поліції при звільненні заручників та затриманні злочинців продемонстрували викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки.

Неабиякий подив викликав виступ кінологічної служби. Чотирилапі помічники поліцейських, підкоряючись жестам і голосу, шукали небезпечні психотропні препарати та речовини, зброю, брали слід і просто виконували різні команди. Дресировані тварини сподобалися всім дітям без винятку та викликали бурю оплесків.

Познайомитися з автомобілями минулого століття та порівняти їх з сучасними автівками школярі змогли відвідавши виставку парних машин «Автомобіль вчора та сьогодні». На виставці були представлені автобуси, вантажівки, мотоцикли, військова техніка та різноманітні легкові авто.

Співробітники кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії показали гостям, як працює слідчо-оперативна група на місці скоєння злочину. Разом із працівниками поліції школярі вчилися знімати відбитки пальців та проводити криміналістичне дослідження слідів рук.

Знайомство з професією поліцейського продовжилося показовим виступом інструкторів кафедри спеціальної фізичної підготовки. Старшокласникам продемонстрували спеціальні вправи з кидкової техніки та захисту від погрози вогнепальною чи холодною зброєю.

Цікавим та пізнавальним видався майстер-клас із надання домедичної допомоги. Спочатку школярам пояснили теорію, після чого дали можливість попрактикуватися на спеціальних манекенах.

У форматі інтерактивного квесту старшокласники змогли познайомитися з професіями юриста, судді, нотаріуса та прокурора. Діти залюбки виконували різноманітні творчі завдання з правової тематики, підвищуючи тим самим рівень своєї правової обізнаності.

А ще були цікаві тести та консультації від психологів університету. На цій локації кожен бажаючий зміг більше дізнатися про свій особистісний потенціал, схильності та здібності, творчі уподобання.

Гарного настрою присутнім додавали виступи артистів та оркестру Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

А ще було багато розіграшів, конкурсів та подарунків. У перервах між дійствами та майстер-класами можна було поласувати різними смаколиками – упродовж дня для відвідувачів працював фуд-корт під відкритим небом.

На завершення – фото на згадку про напрочуд цікавий, насичений та неймовірно корисний family day з кращими курсантами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

 


1 236