Про захист прав внутрішньо переміщених осіб

Новини університету

Співробітники Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу ВПО та забезпечення гендерної рівності, координатори Юридичної клініка «Істина» влаштували для студентів юридичного факультету семінар-практикум на тему: «Захист прав внутрішньо переміщених осіб».

Практикум провів відомий правозахисник, досвідчений тренер Сергій Лисак. Захід відбувся за підтримки керівництва Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Дніпровської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги та Правового клубу «PRAVOKATOR.Дніпро».

Семінар-практикум включав у себе актуальні напрями захисту прав внутрішньо переміщених осіб, порядок вирішення типових правових проблем, з якими вони стикаються, перспективи ефективної реалізації прав внутрішньо переміщених осіб згідно європейських стандартів.

Окрім цього, була проведена просвітницька робота для молоді щодо толерантного, недискримінаційного та уважного ставлення до людини, яка опинилась в складних життєвих умовах. Учасники обговорили існуючі стереотипи, що ускладнюють реалізацію державної політики щодо питань ВПО.

Учасники долучилися до обговорення теоретичних питань, розглянули кейси про порушення прав внутрішньо переміщених осіб, а також визначили коло практичних і законодавчих проблем, які впливають на реалізацію прав внутрішньо переміщених осіб в Україні.

За результатами проведення семінару-практикуму всі учасники отримали сертифікати.

 

 


739