Європейські цінності і Україна

Новини університету

З лекцією про День Європи до студентів 2-го курсу юридичного факультету завітав провідний спеціаліст відділу правової освіти, управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Євгенія Рядцькая.

Говорили про основні принципи Європейського Союзу, які реалізуються в Україні: демократію, верховенство права, утвердження суспільства справедливості та турботи. Багато уваги приділили питанню миру.

Європейські цінності і Україна

«Бути європейцем – це не лише мати громадянство європейської країни. Це, насамперед, означає, що індивід сповідує низку цінностей та намагається жити відповідно до них. А оскільки Україна обрала європейський вектор розвитку, то ми, українці, маємо слідувати йому», – зазначила у ході лекції Євгенія Рядцькая.

Після обговорень студенти залюбки взяли участь у вікторині «Що я знаю про Європу?», у ході якої змогли продемонструвати свої знання європейських організацій та міжнародно-правових документів.

Також присутнім розповіли про проект «Я МАЮ ПРАВО!» та його ключові напрями роботи.

Європейські цінності і Україна

 

 


815