Затримання особи згідно з європейськими стандартами

Новини університету

Курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування та підрозділів кримінальної поліції разом із науково-педагогічними працівниками кафедри кримінального процесу ДДУВС відвідали Ізолятор тимчасового тримання №1 ГУНП у Дніпропетровській області. У рамках екскурсії майбутні правоохоронці ознайомилися з проектом «Custody Records». Докладніше про екскурсію – у матеріалі.

Затримання особи згідно з європейськими стандартами

Як зазначає старший викладач кафедри кримінального процесу Аліна Гаркуша, мета візиту – здобуття практичних навичок, напрацьованих під час вивчення дисципліни «Кримінальний процес».

«Курсанти отримали більше інформації щодо процесуальних аспектів під час затримання підозрюваних у вчиненні злочину та поміщення їх до ізолятора тимчасового тримання», – зауважила викладачка.

Зі специфікою роботи установи майбутніх правоохоронців знайомив начальник Ізолятора тимчасового тримання Сергій Авдєєв.

У рамках зустрічі курсантам Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ презентували інтегровану систему «Custody Records». Це пілотний в Україні проект, реалізація якого розпочалася з Дніпра. Система передбачає електронну фіксацію дій правоохоронців у процесі затримання ними правопорушників. Таким чином, планується запобігати протиправним діям та забезпечувати дотримання прав затриманих відповідно до європейських стандартів.

Затримання особи згідно з європейськими стандартами

 

 


1 143