Міжнародне стажування фахівців у Словаччині: результати та перспективи

Новини університету

Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ нещодавно взяли участь у програмі обміну Європейського поліцейського коледжу (CEPOL) та відвідали Академію поліцейських сил у Братиславі (Словацька Республіка).

Міжнародне стажування фахівців у Словаччині: результати та перспективи

У рамках стажування доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності Дмитро Санакоєв та старший викладач кафедри кримінального права та кримінології Анастасія Філіпп долучилися до цілого ряду зустрічей. Так, проректор Академії поліцейських сил з питань інформатизації та координації з поліцейською практикою Станіслав Шишулак окреслив можливі напрямки наукової співпраці, зокрема, щодо підготовки фахових статей для авторитетних видань Scopus та Web of Science. Окрім цього, Станіслав Шишуляк презентував діяльність закладу та розповів про основні структурні підрозділи.

У ході візиту викладачі ДДУВС також взяли участь у робочій зустрічі в офісі CEPOL (Європейський поліцейський коледж). Координатор по Словаччині Станіслав Страка ознайомив делегатів із роботою організації.

Представники ДДУВС докладно розглядали питання системної протидії торгівлі людьми правоохоронними органами Словаччини. Зустрілися вони і з представниками Експертно-криміналістичного інституту Поліцейського корпусу Словаччини. Викладачам розповіли про криміналістичну ідентифікацію осіб, аналіз даних та ведення криміналістичної документації, прикладну психофізіологію, специфіку роботи поліграфологів. Зокрема, було проведено демонстраційне заняття щодо організації і порядку використання поліграфа «Axciton» (США).

Міжнародне стажування фахівців у Словаччині: результати та перспективи

Завершальною частиною програми обміну стало відвідування та ознайомлення з роботою та підготовкою поліцейських на базі Середньої школи поліції у м. Пезінок.

Міжнародне стажування фахівців у Словаччині: результати та перспективи

Як зазначають викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, перспективна програма передбачає двосторонній обмін офіцерами поліції, експертами, вченими із потенційних країн-кандидатів та європейських країн.

 

 


916