У ДДУВС нові перспективи міжнародної співпраці!

Новини університету

Сьогодні ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко обговорив шляхи подальшого співробітництва з Головним Суперінтендантом Йоханом ван Ларе. Про результати робочої зустрічі – далі докладніше.

У ДДУВС нові перспективи міжнародної співпраці!

У ході бесіди Андрій Фоменко презентував Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, окреслив ключові напрями діяльності з підготовки майбутніх правоохоронців. Так, ректор зазначив, що найпоширеніший формат проведення лекцій та семінарів для курсантів – це бінарні заняття. Окрім цього, він докладніше зупинився на доведенні переваг комплексної системи навчання «Лінії 102». Серед особливостей такого тренінгу – фільмування дій майбутніх правоохоронців. Після відпрацювання навичок реагування на вчинене правопорушення курсанти разом із викладачами дивляться відеозапис заняття та аналізують допущені помилки.

У ДДУВС нові перспективи міжнародної співпраці!

Ректор у рамках зустрічі також додав, що упродовж останніх трьох років в університеті запроваджуються нові методи підготовки. Окрема увага також приділяється реалізації вагомих для регіону соціальних проектів: безкоштовна юридична консультація, а також психологічна адаптація учасників ООС.

«Ми також активно долучаємось до участі у міжнародних конференціях, які дозволяють здійснювати обмін професійним досвідом та проводити наукові дослідження. Саме тому ми зацікавлені в тому, щоби продемонструвати, як саме готуємо до роботи поліцейських. При цьому є намір перейняти досвід від європейських колег, запровадити у власну діяльність перспективні новації», – підкреслив Андрій Євгенович.

У ДДУВС нові перспективи міжнародної співпраці!

Головний Суперінтендант Йохан ван Ларе розповів про систему навчання майбутніх поліцейських у Нідерландах. Він зазначив, що одним із ключових напрямів правоохоронної діяльності є безпосередньо охорона правопорядку.

«Я переконаний, що такі злочини як кіберзлочинність чи насильство по відношенню до дітей – це не внутрішні проблеми, а міжнародні. Саме тому ми вважаємо, що міжнародне співробітництво являється дуже важливим і у контексті оперативної роботи, розслідування та проведення наукових досліджень», – зауважив Йохан ван Ларе.

У ДДУВС нові перспективи міжнародної співпраці!

Окрім цього, Головний Суперінтендант запропонував створити програму співробітництва та продумати конкретні види діяльності.

 

 


830