Переймаємо найкращий європейський досвід

Новини університету

4 червня в Академії поліцейських сил у Братиславі (Словаччина) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Організована злочинність в Центральноєвропейському регіоні. Місце та роль кримінальної розвідки в системі виявлення діяльності злочинних груп». У її роботі взяли участь представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

У ході конференції учасники обговорили теоретичні та практичні аспекти виявлення та розслідування злочинів, що вчиняються членами злочинних груп, визначили функції та значення кримінальної розвідки у процесі протидії організованій злочинності.

У роботі конференції взяли участь перший віце-президент Поліцейського корпусу Словацької Республіки генерал Яна Машарова, директор Національного агентства боротьби зі злочинністю полковник Браніслав Зурян, практичні працівники підрозділів кримінальної поліції Словаччини, викладачі Академії поліцейських сил у Братиславі, а також представники вищих навчальних закладів України, Чехії та Грузії.

Переймаємо найкращий європейський досвід

З доповіддю «Основні напрями підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції» виступив декан факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції, кандидат юридичних наук Сергій Балабан.

«У нас є бажання рухатися вперед, збагачуватися новими знаннями, переймати кращий європейський досвід і ділитися своїми напрацюваннями у сфері підготовки поліцейських кадрів», – говорить Сергій Миколайович.

Завідувач кафедри оперативно-розшукової діяльності доктор юридичних наук, доцент Олег Кириченко проаналізував у своєму виступі відповідність реформування кримінальної поліції сучасному стану кримінальних загроз в Україні.

Переймаємо найкращий європейський досвід

Насамкінець учасники заходу визначили перспективи та можливі напрями спільних наукових досліджень.

Після конференції викладачі ДДУВС ознайомилися з організацією роботи кафедри кримінальної поліції Академії поліцейських сил у Братиславі, та у цілому з сучасними методами підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Словацької Республіки.

 

 


904