Юстиція та поліція – за відповідальне батьківство!

Новини «Академії поліції»

У Центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Запоріжжя) ДДУВС відбулася зустріч слухачів із начальницею Вільнянського РВ ДРАЦС ГТУЮ у Запорізькій області Світланою Волощук, яка провела семінар-тренінг на теми «Виконання рішення суду» та «Відповідальне батьківство». Захід проходив у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!».

У ході зустрічі були розглянуті основні законодавчі новації у сфері реалізації прав і свобод людини та громадянина, зокрема прав жінок та особливості застосування цих норм співробітниками поліції. Більш детально зупинилися на обговоренні принципів превентивній діяльності щодо попередження, запобігання та протидії домашньому насильству.

Юстиція та поліція – за відповідальне батьківство!

Світлана Юріївна під час виступу наголосила на тому, що всі без виключення діти мають право на призначення адвоката, гарантованого державою. Неважливо, якого питання стосується правова допомога: захисту прав пацієнта чи прав учасника освітнього процесу, стягнення аліментів, виплати соціальних допомог, захисту прав дитини при травмуванні або вчиненні стосовно неї адміністративного правопорушення чи кримінального злочину.

«Подібні заходи дуже корисні для нас, адже сприяють підвищенню правової обізнаності, поліпшенню комунікації працівників поліції з органами юстиції та суспільством», – зазначив Олег Мельничук, майбутній дільничний офіцер поліції.

Юстиція та поліція – за відповідальне батьківство!

 

 


793