Досвід та перспективи впровадження системи Custody Records

Новини університету

12 червня представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доцент кафедри філософії та політології Олена Диса, доцент Вікторія Рогальська та старший викладач кафедри кримінального процесу Лазарева Дарія, взяли участь у презентації першого в Україні тренінгового центру на базі ізолятора тимчасового тримання № 1 (м. Дніпро), де впроваджується система забезпечення прав затриманих Custody Records.

Презентацію проводили заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області Володимир Богоніс, директор Програми «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду Відродження Роман Романов, представники Експертного центру з прав людини Юрій Білоусов та Віктор Чупров, начальник Управління забезпечення прав людини Євген Лєванцов.

Основним завданням тренінгового центру є розвиток навичок роботи персоналу ІТТ із затриманими особами завдяки впровадженню системи Custody Records.

Custody Records – система електронної фіксації всіх дій, що відбуваються із затриманими особами. Вона почала впроваджуватися з 2017 року. На сьогодні ця система працює в ІТТ Дніпра, Херсону, Кропивницького та міста Сарни. Найближчим часом заплановано її впровадження ще у трьох містах – Харкові, Севередонецьку та Пустомиті (Львівська область).

Досвід та перспективи впровадження системи Custody Records

У ході презентації було продемонстровано 3D модель ІТТ, навчальну платформу підготовки інспекторів з дотримання прав людини та алгоритм дій працівників ІТТ, у тому числі інспекторів із дотримання прав людини.

Перші заняття на базі тренінгового центру планується організувати вже у серпні 2019 року, до їх проведення будуть залучені працівники ДДУВС Вікторія Рогальська та Олена Диса.

Досвід та перспективи впровадження системи Custody Records

Після презентації тренінгового центру на базі правового клубу «Pravokator» відбулось експертне обговорення на тему: «Досвід та перспективи впровадження системи «Custody Records» у діяльності Національної поліції України», участь у якому взяла і доцент кафедри кримінального процесу Вікторія Рогальська. У ході зустрічі було представлено виклики, бачення та візію щодо впровадження системи «Custody Records» у відокремлених структурних підрозділах територіальних органів поліції.

 

 


1 203