У ДДУВС презентували книгу «Литовці Дніпропетровщини: історія та сучасність»

Новини університету

Дніпропетровська обласна громадська організація «Литовський культурно-діловий центр «Гінтарас» презентувала Центру литовського права Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ книгу «Литовці Дніпропетровщини: історія та сучасність».

Видання присвячене історії литовського народу на теренах Придніпров’я. «Ця книга надає можливість ближче познайомитися з Литвою, історичними подіями її розвитку та становлення, більше дізнатися про литовців, які мешкають у Дніпропетровській області, їхній внесок у соціально-економічний розвиток регіону», – розповідає голова обласного Литовського товариства Галина Хмель-Дунай. В ній висвітлюється не тільки історична взаємодія між литовцями та українцями, а й діяльність литовського культурно-ділового центру «Гінтарас», який з’явився у нашому місті у 2002 році. За мету центр поставив для себе збереження литовської мови, національних звичаїв, традицій і культури шляхом спілкування між етнічними литовцями та проведенням культурних заходів.

У ДДУВС презентували книгу «Литовці Дніпропетровщини: історія та сучасність»

Марюс Януконіс, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні, зазначив важливість даного видання так: «Серія книг, яка знайомить із національними громадами Дніпропетровської області представляє і Литву, її історичні сліди на берегах Дніпра, представників литовських емігрантів в регіоні, діяльність литовської общини на прикладі двосторонньої співпраці».

Книга вийшла тиражем 1000 екземплярів, її примірники є у кожній бібліотеці області, а відтепер і у Центрі литовського права ДДУВС.

У ДДУВС презентували книгу «Литовці Дніпропетровщини: історія та сучасність»

Нагадаємо, у лютому 2018 року у ДДУВС відбулося урочисте відкриття Центру литовського права, який став платформою для підтримки та налагодження зв’язків із литовськими колегами, практиками та науковцями, для студентів та курсантів ДДУВС – унікальною можливістю удосконалити вивчення міжнародного законодавства, навчання та стажування у провідних вишах Литовської Республіки та Європейського Союзу завдяки програмам студентських обмінів.

 

 


939