«Професія обрала мене!»

Новини університету

Табірний збір-2019 у розпалі, а тому у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ життя вирує. Сюди знову прийшли ті, хто хочуть стати справжніми правоохоронцями. Вони вже невпинно рухаються назустріч своїй меті. Перший, найвагоміший, крок, напевно, зроблений: ці юнаки та дівчата із запалом в душі та сяючими очима стали частиною історії ДДУВС. І вже діляться першими досягненнями.

«Професія обрала мене!»

Ранні підйоми, зарядка, сніданок, стройова підготовка і теоретичні заняття. Для когось все це стало серйозним випробуванням, а хтось відразу віднайшов переваги курсантського життя. На шляху в майбутніх правоохоронців – новий етап, несхожий на таке безтурботне шкільне життя, що закінчилося лише вчора. Проте у них з’явилася чітка мета, і вони докладають усіх зусиль задля її досягнення.

Зеновій Білецький – майбутній курсант факультету економіко-правової безпеки. Розповідає, що вирішив вступити до вишу після закінчення військового ліцею у Львові.
Зеновію, наскільки важким виявився новий розпорядок та курсантська дисципліна?

Після навчання у військовому ліцеї такі моменти мене не здивували. Дисципліна та беззаперечне виконання наказів – це те, чому я вчився останні декілька років.
Чому саме ДДУВС?

Хочу довести всім, що молодь із Західної України в змозі «підкорити» цей виш. Тепер і своїм побратимам буду розповідати, щоб залишали позаду усі хвилювання та вступали до ДДУВС.

Сплив перший тиждень табірного збору. Напевно, можеш поділитися враженнями?

Перш за все, табірний збір дуже згуртовує. Особисто я вже знайшов тут друзів. Щодо насиченого режиму, то до цього дуже швидко звикаєш, розумієш, що це вже стало буденністю. До того ж, нагадую собі, що серйозно налаштований на навчання. В майбутньому хочу не тільки забезпечувати власну родину, а й змінити щось у державі на краще. Стати кимось, а не ніким.

«Професія обрала мене!»

Ангеліна Баб’як – майбутня курсантка факультету економіко-правової безпеки. Переконує, труднощі у вигляді важкого розпорядку дня чи надмірних фізичних навантажень її аж ніяк не лякають.

Чому вирішила опанувати професію правоохоронця?

Я просто не бачила себе в жодній іншій сфері. Можна сказати, що в моєму випадку професія обрала мене, а не я її. Визначалася між декількома закладами вищої освіти, але саме в правоохоронній системі.

Табірний збір – це важко?

Без труднощів, звісно ж, не обходиться. Проте я звикла до фізичних навантажень, адже займаюсь важкою атлетикою. Насправді табірний збір виявився не настільки важким, як я очікувала. До того ж, маю тут друзів з інших факультетів, які підтримують, розповідають про навчання.

На твій погляд, чому варто пройти через таке випробування, як табірний збір?

Щоби відчути своїх товаришів та стати однією сім’єю!

«Професія обрала мене!»

 

 


1 319