Процесуальне інтерв’ю: переваги та перспективи нового напряму роботи

Новини університету

Нещодавно у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся науково-практичний захід щодо впровадження практики процесуального інтерв’ю в роботу органів досудового розслідування.

Процесуальне інтерв’ю: переваги та перспективи нового напряму роботи

Серед учасників – слідчі, представники прокуратур міста і області. У якості модераторів виступили члени експертної групи з впровадження процесуального інтерв’ю – доцент кафедри кримінального процесу ДДУВС Вікторія Рогальська та завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін ЛьвДУВС Василь Луцик.

У рамках заходу відбулася презентація науково-пізнавального відеофільму «Процесуальне інтерв’ю» про міжнародний досвід та шляхи впровадження нової тенденції в практичну діяльність органів досудового розслідування.

Як зазначила менеджерка програми «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Василина Яворська, процесуальне інтерв’ю – це альтернатива допитам в органах досудового розслідування, актуальна тема на міжнародному середовищі. Окрім цього, спікерка подякувала керівництву Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за можливість презентувати інноваційний підхід до проведення допитів представникам професійної спільноти Дніпропетровської області.

У ході презентації відбулося обговорення перспектив та імовірних проблем, які можуть виникнути під час впровадження процесуального інтерв’ю в практику та в навчальний процес закладів вищої освіти.

Учасники заходу висловили сподівання, що Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ стане регіональною платформою для подальшої експертної роботи.

 

 


1 125