У ДДУВС презентували гендерний напрям роботи

Новини університету

Сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч керівництва вишу з радницею Міністра внутрішніх справ України з гендерних питань. Докладніше – у матеріалі.

У ДДУВС презентували гендерний напрям роботи

Зустріч була присвячена гендерним напрямам роботи у ДДУВС.

Ректор Андрій Фоменко, перш за все, презентував діяльність закладу у цілому. Він зазначив, що унікальність університету криється у намаганні якомога більше уваги приділяти саме практичній складовій. Окрім цього, Андрій Євгенович докладніше розповів про значущі для регіону та країни соціальні проекти, які наразі реалізовуються у ДДУВС: юридична клініка «Істина», Центр психологічної реабілітації учасників АТО, єдиний в Україні Центр Литовського права, інтерактивна кімната з протидії домашньому насильству тощо.

Щодо гендерного питання Андрій Фоменко зазначив, що рівень підготовки дівчат-курсантів у ДДУВС достатньо високий. Надалі вони зможуть максимально проявити себе у слідстві та ювенальній превенції. Наголосив ректор і на певних труднощах для жінок-поліцейських.

У ДДУВС презентували гендерний напрям роботи

«Навіть якщо не враховувати об’єм роботи, який треба виконувати правоохоронцям, служба в поліції – це серйозне психологічне навантаження. І це дівчатам-курсантам обов’язково потрібно взяти до уваги», – підкреслив ректор ДДУВС.

Гендерні напрями роботи університету презентувала проректор Лариса Наливайко. Вона зазначила, що гендерна політика реалізовується у науковому, навчальному напрямі тощо. Так, Лариса Романівна наголосила на тому, що у ДДУВС функціонує юридична клініка Істина. Одним з її форматів діяльності є так званий гендерний call-центр. Студенти та курсанти, які пройшли ґрунтовну правову підготовку, надають поради жертвам домашнього насильства.

Серед гендерних проектів – «Bullying stop» (робота представників вишу зі школярами), а також систематичні у ДДУВС тренінги з питань запобігання та протидії домашньому насильству «ПОЛІНА» та ін.

Зазначила проректор ДДУВС і про авторські дисципліни з гендерного напряму, які були розроблені фахівцями вишу та проводяться у рамках навчання студентів і курсантів.

У ДДУВС презентували гендерний напрям роботи

«Це авторські курси, зокрема, Європейське антидискримінаційне право. Такі дисципліни розроблені у вигляді методичних рекомендацій. Вони включать в себе як індивідуальну роботу, так і семінарські заняття, робочі програми. Містять ці курси й основи теорії гендеру», – зауважила Лариса Наливайко.

Радниця Міністра внутрішніх справ з гендерних питань Вікторія Арнаутова подякувала за активну гендерну діяльність, яка здійснюється у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

У ДДУВС презентували гендерний напрям роботи

«У МВС наразі діє міжвузівський проект, у складі якого співпрацюють заклади сектору безпеки. Колектив викладачів займається написанням методичних рекомендацій для гендерного навчання. Це дуже складний процес. Але я вражена напрацюваннями ДДУВС. Переконана, що варто надати більше інформації про результати вашої діяльності: розроблені навчальні дисципліни, формати та динаміку роботи. Це дуже важливо простежувати», – підкреслила Вікторія Арнаутова.

У рамках зустрічі для радниці Міністра внутрішніх справ з гендерних питань влаштували екскурсію ключовими локаціями ДДУВС. Вікторія Арнаутова ознайомилася із діяльністю психотренінгового комплексу, інтерактивної кімнати з протидії домашньому насильству, зали судових засідань.

 

 


1 139