Впроваджуємо сучасні європейські тренди в освітній процес

Новини університету

Методики викладання у сучасному освітньому закладі стрімко розвиваються, потребують постійного оновлення та вдосконалення. Аби йти в ногу з часом, викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проходять міжнародні стажування. Так, нещодавно працівники кафедри соціально-гуманітарних дисциплін юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Любов Мірошніченко та Ольга Головіна повернулися з Болгарії, там вони підвищували кваліфікацію у Варненському університеті менеджменту за програмою «Стратегії вищої освіти для технологічних інновацій в глобальному контексті сучасних соціальних вимог».

У стажуванні взяли участь представники з вищих навчальних закладів із Харкова, Києва, Сум та Запоріжжя.

Впроваджуємо сучасні європейські тренди в освітній процес

Міжнародні курси підвищення кваліфікації проводила професорка, завідувачка кафедри сучасних освітніх методів VUM Димитрина Каменова. У ході стажування українські викладачі змогли переконатися у тому, що методики, які вони застосовують, відповідають сучасним освітнім трендам, та ознайомилися з новими підходами, які спрямовані на поєднання науки та практики.

Впроваджуємо сучасні європейські тренди в освітній процес

Учасниками були опрацьовані глобальні проблеми та виклики, що набувають поширення у світовому освітньому процесі. Методи викладання, нові підходи у контексті вимог сучасного освітнього простору обговорювали та аналізували під час групової роботи, робочих панелей та дискусій.

«Професійне спілкування та взаємодія, обмін досвідом мають величезне значення для нас, викладачів. Адже знайомство із сучасними освітніми трендами, інноваціями дозволить у подальшому впроваджувати їх в освітній процес нашого навчального закладу», – переконана учасниця стажування, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін ДДУВС Ольга Головіна.

Впроваджуємо сучасні європейські тренди в освітній процес

 

 


1 082