Правова підтримка регіону: юридичну клініку «Істина» презентували на національному рівні

Новини університету

Обговорили результати діяльності та визначили нові перспективи розвитку: юридичну клініку «Істина» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ представили на З’їзді-конференції юридичних клінік закладів вищої освіти України.

Правова підтримка регіону: юридичну клініку «Істина» презентували на національному рівні

Захід проходив на базі Білоцерківського національного аграрного університету (м. Біла Церква). Від Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у заході взяла участь доцентка кафедри загальноправових дисциплін Олена Орлова.

У рамках конференції відбулося обговорення результатів роботи юридичного клінічного руху в Україні. Не обійшлося й без визначення ключових завдань стосовно його модернізації у подальшому. Так, учасники з’їзду ухвалили Положення про дорадчі органи Асоціації юридичних клінік України та прийняли ключові стандарти діяльності клінік.

У ході з’їзду до членів Асоціації було також прийнято 2 нові юридичні клініки. Тож, тепер їх 52 в Україні.

Для учасників заходу влаштували серію майстер-класів і тренінгів від кращих українських та міжнародних експертів з Польщі, Великої Британії та Італії. Серед тем, яким приділили увагу – правова освіта як напрям діяльності юридичних клінік, перспективи їх розвитку, професійні рекомендації для викладача-тренера. Обговорювалися і тенденції впровадження у діяльність клініки сучасних медіатехнологій. Це дозволяє надавати правову допомогу тим, хто її потребує, не лише у клініці, а й взагалі в онлайн-режимі.

Правова підтримка регіону: юридичну клініку «Істина» презентували на національному рівні

Як зазначає Олена Орлова, рівень діяльності юридичної клініки «Істина» у ДДУВС достатньо високий.

«Ми активно співпрацюємо з Міністерством юстиції України та різними громадськими організаціями. У клініці наразі працює понад 100 студентів. Майбутні правники читають лекції, проводять безоплатні юридичні консультації для тих, хто їх потребує. І звертаються до нас дуже часто, особливо літні люди. Адже юридична клініка «Істина» й була створена для того, щоби якісну правову допомогу могли отримати усі бажаючі», – зазначає доцентка кафедри загальноправових дисциплін.

 

 


755