У ДДУВС психологи адаптують першокурсників до нових умов навчання

Новини університету

Відділенням психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з метою сприяння психологічній адаптації першокурсників до умов навчання, підвищення мотивації та знаходження оптимальних моделей поведінки в студентському середовищі проводиться серія тренінг-семінарів.

Авторка та ведуча тренінгу – провідний фахівець відділення психологічного забезпечення Маргарита Зімборовська вважає, що навчання у закладі вищої освіти для сучасної молодої людини один із найважливіших періодів її життєдіяльності, особистісного зростання та становлення як майбутнього фахівця. «Пошук шляхів успішної адаптації студентів першокурсників до змінених соціальних умов та нової діяльності є нагальною проблемою для кожного, хто переступив поріг закладу вищої освіти», – розповідає тренерка.

На тренінгу студентам надали можливість презентувати себе, відособити свою індивідуальність від інших студентів, висловити свої переживання, враження та актуальні проблеми, пов’язанi зi звичайною необiзнанiстю вчорашнього школяра.

Особливу зацікавленість у студентів викликали психоемоційні вправи та заняття, направлені на розвиток згуртованості навчальної групи.

Відділенням психологічного забезпечення заплановано проведення подібних тренінгів із кожною навчальною групою.

 

 


809