У ДДУВС практика понад усе!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ тривають штабні навчання для курсантів 4 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності. Майбутні поліцейські переймають досвід від діючих правоохоронців та здобувають цінні знання. Докладніше – далі.

У ДДУВС практика понад усе!

Упродовж першого тижня штабних навчань близько 50 курсантів відпрацьовували навички припинення правопорушень у сфері дозвільної системи, запобігання та протидії домашньому насильству, а також роботи з особами, які перебувають під адміністративним наглядом, профілактики правопорушень та забезпечення публічної безпеки і порядку.

У ДДУВС практика понад усе!

У ДДУВС практика понад усе!

У ДДУВС практика понад усе!

Власним досвідом із майбутніми поліцейськими діляться діючі правоохоронці: старший інспектор із особливих доручень відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Управління превентивної діяльності ГУНП у Дніпропетровській області підполковник поліції Олег Подопригора та інспектор сектору реагування патрульної поліції Кам’янського відділу поліції ГУНП у Дніпропетровській області капітан поліції Михайло Шешурев. Долучилися до проведення штабних навчань і поліцейські з об’єднаних територіальних громад, які зараз проходять підготовку у ДДУВС, і представники ICITAP.

У ДДУВС практика понад усе!

У рамках штабних навчань поліцейські розповіли про особливості перевірки у сфері дозвільної системи. Разом із курсантами взяли участь у моделюванні ситуацій щодо припинення правопорушень в громадських місцях.

У ДДУВС практика понад усе!

У ДДУВС практика понад усе!

«Це в першу чергу наставництво. Курсантам, які вже от-от розпочнуть практичну діяльність, потрібен досвід від людей, які щодня припиняють правопорушення, реагують на повідомлення громадян. Наше завдання як викладачів – навчити їх, як здійснити перші кроки (як надати допомогу потерпілим, скласти протокол, відреагувати на правопорушення). Це дасть змогу впевнено розпочати практичну діяльність», – зазначає старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Микола Репан.

У ДДУВС практика понад усе!

Принцип Community Policing – комунікацію з населенням – презентували поліцейські офіцери громади.

Своїми враженнями від штабних навчань поділилася курсантка факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Марія Скрипник.

«Дуже корисно та цікаво дізнаватися, як вести себе в ситуації з фактами домашнього насильства, яким має бути алгоритм дій, як спілкуватися з потерпілим чи агресором. До того ж, є можливість отримати цінні професійні поради від практиків», – розповіла курсантка.

У ДДУВС практика понад усе!

Штабні навчання у ДДУВС триватимуть іще упродовж тижня. У рамках занять передбачається відпрацювання курсантами правопорушень, що мають місце на вулиці. За результатами навчань планується здійснити моделювання судового засідання та розглянути адміністративну справу за участі діючого судді.

 

 


874