ДДУВС примножує міжнародний досвід у галузі освітньої та науково-дослідницької діяльності

Новини університету

У рамках укладеного між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Академією правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан Меморандуму про співробітництво завідувач кафедри фінансово-економічної безпеки підполковник поліції Дмитро Санакоєв та доцент кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії майор поліції Микола Єфімов взяли участь у семінарі-тренінгу на тему «Протидія легалізації злочинних доходів, отриманих із використанням інформаційно-комунікаційних технологій та корупційних схем», що проходив у м. Нур-Султан (Республіка Казахстан).

У заході взяли участь співробітники правоохоронних та фіскальних органів Білорусі, Вірменії, Казахстану, Узбекистану та Киргизстану.

У ході семінару-тренінгу розглядались теми, пов’язані з основними методами та схемами відмивання коштів, внутрішніми розслідуваннями у банківському секторі, роллю та можливостями ПФР, фінансовим розслідуванням та аналітикою із позицій податкової служби, збором, фіксацією та зберіганням цифрових доказів, поверненням активів. Також учасники обговорювали питання аналітичних програм у сфері виявлення фінансових злочинів, можливостей QIWI-гаманця, його реєстрації, поповнення, виведення коштів, існуючими аналітичними продуктами IBM, Акцентували увагу на прикладах фінансування тероризму в Республіці Казахстан та можливих заходах протидії.

Зокрема, завідувач кафедри фінансово-економічної безпеки, кандидат юридичних наук, доцент Дмитро Санакоєв виступив із доповіддю на тему «Досвід України у протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом».

ДДУВС примножує міжнародний досвід у галузі освітньої та науково-дослідницької діяльності

Важливим етапом тренінгу стали щоденні практичні заняття з питань виявлення, припинення та розслідування фактів легалізації злочинних доходів, під час яких учасниками проводились окремі слідчі (розшукові) дії, використовувалися наявні пошукові інструменти мережі Інтернет, формувались типові інформаційно-довідкові запити, міжнародно-правові доручення, складались візуалізовані графіки за фабулою організації та фінансування терористичної діяльності.

ДДУВС примножує міжнародний досвід у галузі освітньої та науково-дослідницької діяльності

Окрім фахівців Академії правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан до занять у якості експертів було залучено співробітників Генеральної прокуратури Республіки Казахстан, представників Forte Bank, Комітету державних доходів Міністерства фінансів Республіки Казахстан, платіжної організації QIWI-Казахстан та Комітету фінансового моніторингу Республіки Казахстан.

За підсумками семінару-тренінгу проведено круглий стіл з питань підвищення ефективності протидії легалізації злочинних доходів та вручено учасникам відповідні сертифікати.

ДДУВС примножує міжнародний досвід у галузі освітньої та науково-дослідницької діяльності

 

 


851