Баланс професійного та особистого жінок і чоловіків правоохоронців

Новини університету

Науково-педагогічні працівники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: доцент кафедри загальноправових дисциплін Ольга Чепік-Трегубенко та старший викладач кафедри кримінального процесу Аліна Гаркуша взяли участь у Другій щорічній конференції Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО) на тему «Лідерство: баланс професійного та особистого. Надихати. Мотивувати. Залишатися собою», що проходила у м. Києві. Конференція пройшла в межах соціальної міжнародної багаторічної кампанії «16 днів активності проти насильства».

Захід відкрив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, наголосивши, що нині у системі МВС 39% працівників – жінки, а майже кожна п’ята жінка працює на керівній посаді. Окремо міністр відзначив важливість діяльності Української асоціації представниць правоохоронних органів, яка отримала міжнародне визнання.

Баланс професійного та особистого жінок і чоловіків правоохоронців

Заступниця міністра внутрішніх справ України, голова правління УАППО Катерина Павліченко зазначила, що нині асоціація, яка є рупором в озвучені ідей досягнення гендерної рівності, налічує 300 членів й продовжує набирати обертів у нашій державі та об’єднує жінок-поліцейських, прикордонниць, службовиць Нацгвардії та служби з надзвичайних ситуацій, а також майбутніх правоохоронців, які навчаються у профільних вишах. Діяльність асоціації спрямована на реалізацію єдиної державної політики та досягнення гендерної рівності, що є основною складовою забезпечення прав людини.

Баланс професійного та особистого жінок і чоловіків правоохоронців

З вітальними словами до присутніх звернулись також Заступниця генерального секретаря та виконавча директорка Управління Організації Об’єднаних Націй з питань проектних послуг Ґрете Фаремо, Радник Посольства Канади в Україні, Начальник відділу зовнішньої політики та дипломатії Руслан Кац, Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, Посол ЄС, Голова делегації ЄС в Україні Матті Маасікас.

Баланс професійного та особистого жінок і чоловіків правоохоронців

Серед ключових спікерів: Почесний посол Фонду Народонаселення ООН Маша Єфросиніна, Старша радниця з реформ відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Марі Курт, Спеціальна радниця з питань оборони (Великобританія) Лінда Сміт, Міжнародна експертка з гендерних питань (Фінляндія) Сарі Раутарінта, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко та багато ін.

Баланс професійного та особистого жінок і чоловіків правоохоронців

Головним завданням конференції стало обмін досвідом та виявлення шляхів подолання гендерних стереотипів у суспільстві та правоохоронній сфері зокрема. В ДДУВС гендерний паритет є одним з пріоритетних напрямів наукової, навчальної, практичної діяльності, що здійснюється в межах Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності.

Баланс професійного та особистого жінок і чоловіків правоохоронців

Учасники заходу мали можливість покращити свої практичні навички, поглибити знання та розуміння основних питань щодо роботи та несення служби правоохоронців, пройти тренінги з питань балансу між професійним та особистим життям, менторства, лідерства, стресостійкості, що сприятиме їх зростанню як професійно, так і особистісно.

 

 


986