Представники Юридичної клініки «Істина» долучилися до всеукраїнської олімпіади з правового консультування

Новини університету

Студенти юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у Національній олімпіаді юридичних клінік України з консультування клієнтів-2020 на тему «Майнова шкода (цивільне право). Включає перешкоди в здійсненні права власності, недбалість та завдання шкоди майну внаслідок користування ним без згоди власника, однак виключає відносини найму (оренди)». У складі Юридичної клініки «Істина» майбутні правники представляли університет.

Представники Юридичної клініки «Істина» долучилися до всеукраїнської олімпіади з правового консультування

Захід був організований Асоціацією юридичних клінік України та проходив на базі Національного університету «Острозька академія».

Серед учасників – студенти юридичного факультету ДДУВС Даніела Козлович та Веніамін Миропольський. Підготувала їх директорка Юридичної клініки «Істина», доцент кафедри загальноправових дисциплін Олена Орлова.

У рамках відбіркового етапу студенти зафільмували фрагмент інтерв’ювання клієнта, яке провели англійською мовою. До речі, саме це і стало головною особливістю олімпіади: усі завдання учасники виконували саме розмовляючи англійською. Більш того, спілкуватися доводилося із носіями англійської мови, які виступали у ролі «клієнтів» юридичної клініки. Кожен із них знайомив студентів із уявною проблемою, стосовно якої хотів отримати консультацію.

Як зазначає Олена Орлова, олімпіада з консультування – це унікальні змагання серед юридичних клінік України, які моделюють процес прийому клієнта в юридичному офісі за участі двох студентів-консультантів, які виступають в якості юристів, та «клієнта».

Учасників оцінювало журі, до складу якого увійшли адвокати-практики. На підсумковий результат впливала і командна робота, і знання англійської, і безпосередньо рекомендації, які надавали студенти.

«Олімпіада з консультування клієнтів пройшла на вищому рівні, відчувався справжній дух змагань! Ми здобули колосальний досвід і впевнено продовжимо розвиватися», – зазначив студент юридичного факультету Веніамін Миропольський.

За результатами олімпіади перше місце посіли представники Українського католицького університету.

У рамках заходу для гостей організували екскурсію закладом.

Представники Юридичної клініки «Істина» долучилися до всеукраїнської олімпіади з правового консультування

 

 


909