Зустріч із практиками – крок до професійного становлення

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ для курсантів 2-3 курсів факультету економіко-правової безпеки відбулося факультативне заняття за темою «Кримінальний аналіз у діяльності підрозділів Національної поліції України щодо протидії організованій економічній злочинності» за участі співробітника відділу кримінального аналізу ГУНП в Дніпропетровській області Павла Савенка.

У ході зустрічі курсанти дізналися про основні функції та особливості організації діяльності аналітичного підрозділу в структурі ГУНП. Лектор розкрив основні принципи та зміст рівнів розвідувально-аналітичної діяльності, зокрема, акцентував увагу на вимогах до отримуваної інформації, напрямках її використання в оперативно-розшуковій та процесуальній діяльності.

Зустріч із практиками – крок до професійного становлення

Наприкінці заходу курсанти взяли участь в інтерактивній грі за запропонованою фахівцем аналітичного підрозділу фабулою зі встановлення кореляційних зв’язків між умовними учасниками злочинного угруповання, що вчинили злочин, передбачений ст. 191 КК України при проведенні публічних закупівель.

«Розвідувальна аналітична діяльність потребує широкої обізнаності працівників поліції щодо специфіки використання аналітичних матеріалів у процесі прийняття організаційно-тактичних і процесуальних рішень. Враховуючи сучасні потреби практики, науково-педагогічні працівники ДДУВС зосереджують увагу майбутніх правоохоронців на вивченні концепцій та ключових процесів поліцейської діяльності у сфері інтелектуальної аналітичної роботи, організовуючи зустрічі з працівниками практичних підрозділів», – зазначив завідувач кафедри фінансово-економічної безпеки підполковник поліції Дмитро Санакоєв.

Зустріч із практиками – крок до професійного становлення

Зустріч посприяла усвідомленню курсантами специфіки роботи аналітичного підрозділу, а ще – дала чудовий мотиваційний поштовх поглиблювати знання, розвивати фахові навички, наполегливо працювати та впевнено прямувати до омріяної професії.

 

 


866