З Тарасом у серці: Віолетта Рец перемогла в обласному етапі мовно-літературного конкурсу

Новини університету

Курсантка 3-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віолетта Рец взяла участь у фінальному етапі Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Захід відбувся на базі Комунального закладу вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти» Дніпропетровської обласної ради за участі представника Міністерства освіти і науки України Юрія Сафонова, доктора економічних наук, професора, заступника директора з наукової та методичної роботи Інституту модернізації змісту освіти. Юрій Сафонов передав учасникам вітальні слова міністра освіти і науки України Ганни Новосад, а також наголосив на значущості літературного доробку Кобзаря для українців та всієї світової спільноти.

З Тарасом у серці: Віолетта Рец перемогла в обласному етапі мовно-літературного конкурсу

Переможцям ІІІ етапу конкурсу було вручено дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів. Віолетта, здобувши найкращі результати поміж здобувачів вищої освіти Дніпра негуманітарного профілю, вже на початку заходу вразила присутніх членів журі та учасників заходу майстерним читанням напам’ять уривку із твору «Кавказ».

Завдання для учасників Міжнародного етапу конкурсу передбачало написання твору, головною ідеєю якого було дібрати слова з творів Т. Шевченка, які б обʼєднали всю країну та були спрямовані на розуміння власної національної самобутності, гідності, утверджували модерну українську ідентичність.

Старша викладачка кафедри українознавства та іноземних мов факультету економіко-правової безпеки Алла Подворчан зазначила: «За словами Олеся Гончара, «у житті кожного українця є дві головні книги ‒ Святе Письмо і «Кобзар» Шевченка». Нам потрібно берегти і вивчати цей дарований Тарасом шедевр української літератури як об’єднуючий чинник української соборності».

З Тарасом у серці: Віолетта Рец перемогла в обласному етапі мовно-літературного конкурсу

Вітаємо Віолетту Рец з черговою перемогою, бажаємо творчого злету та впевненої перемоги у фіналі!

 

 


709