Рідна мова об’єднує серця

Новини університету

До Міжнародного дня рідної мови, який у світі відзначають 21 лютого, у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся літературний вечір «Побачення під ліхтарем».

Захід був організований зусиллями кафедри соціально-гуманітарних дисциплін. На літературне побачення прийшло близько 50 студентів юридичного факультету, а також факультету соціально-психологічної освіти та управління.

Рідна мова об’єднує серця

«Часом здається, що сучасна молодь весь свій вільний час проводить у віртуальному світі. Там вони знайомляться, закохуються, сваряться, пробачають… Сьогодні ж я зрозуміла, що насправді все не так. Наші студенти цікавляться мистецтвом, живописом, літературою. Зокрема, своє захоплення творчістю Ліни Костенко, Володимира Сосюри, Івана Франка, Оксани Забужко вони продемонстрували у ході літературного вечора. Хлопці та дівчата декламували поетичні твори, згадували влучні цитати з творів письменників. Від душевного прочитання окремих поезій на очі наверталися сльози», – ділиться враженнями одна з організаторок заходу, доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ірина Царьова.

Рідна мова об’єднує серця

Емоційним було вітальне звернення ведучих Тараса Кіцяка та Карини Кривенко. З цікавістю присутні переглянули інсценування фрагментів художніх творів у виконанні Інни Бударевої та Аліни Бевзюк. Захоплено декламували вірші та прозу Дмитро Аненков, Тетяна Гродецька, Ярослава Орлова, Яна Різниченко, Дар’я Борозинець та Валерія Левадна.

Рідна мова об’єднує серця

На літературному студентському побаченні звучали рядки поезій різними мовами: білоруською, французькою, німецькою та китайською.

Рідна мова об’єднує серця

Студентка 1-го курсу юридичного факультету Софія Бідняк висловила своє захоплення літературним вечором: «Сподобався творчий підхід в організації. Все пройшло легко і невимушено. Кожен із нас отримав можливість висловити любов та повагу до рідної мови».

Рідна мова об’єднує серця

Завершилася зустріч приємним чаюванням зі смаколиками. Розходилися у гарному настрої та з величезним бажанням організовувати подібні зустрічі якомога частіше.

Рідна мова об’єднує серця

 

 


986