Академічна доброчесність – шлях до успіху в освіті

Новини (Академічна доброчесність), Новини університету

На кафедрі кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відбулося засідання наукового гуртка, у ході якого обговорили тему ролі академічної доброчесності в освітньому процесі закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання.

Вища освіта та академічна доброчесність: як функціонують ці системи? Що таке кодекс честі? Хто приймає рішення у випадку порушень правил академічної доброчесності? І чому незнання правил академічної доброчесності не звільняє від відповідальності за їх порушення? На ці та інші запитання шукали вiдповiдi члени наукового гуртка разом із викладачами.

Академічна доброчесність – шлях до успіху в освіті

Зацікавила присутніх доповідь курсантки факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Віолети Рец на тему «Академічна доброчесність у закладах вищої освіти та способи їх перевірки». Курсант цього ж факультету Богдан Антропов запропонував присутнім пороздумувати над тим, як можна вдосконалити освіту у навчальних закладах зі специфічними умовами навчання за допомогою академічної доброчесності.

Академічна доброчесність – шлях до успіху в освіті

«У ході заняття ми разом із курсантами розглянули концепції академічної доброчесності, а також принципи та правила, що мають бути впроваджені в українській системі освіти задля того, щоби зробити її для студентів, курсантів і професорсько-викладацького складу прозорою та актуальною, такою, яка задовольнятиме потреби ринку праці в майбутньому», – зазначив професор кафедри кримінального права та кримінології Володимир Шаблистий, розповідаючи про ідею чергового засідання наукового гуртка.

 

 


1 157