Англійська наукова мова відкриває неймовірні можливості: у ДДУВС викладає професор Люблінського університету

Новини університету

Практика запрошення іноземних викладачів для читання лекцій чи проведення навчальних курсів є широко розповсюдженою в європейському освітньому просторі. Наразі один із таких міжнародних проектів реалізовується у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Лекційні та семінарські заняття з предмету «Менеджмент та адміністрування» для студентів 3-го курсу факультету соціально-психологічної освіти та управління проводить професор Люблінського католицького університету Івана Павла II, доктор економічних наук Рафал Лізут. Курс розрахований на 2 навчальні тижні.

Англійська наукова мова відкриває неймовірні можливості: у ДДУВС викладає професор Люблінського університету

Професор із Польщі розповів здобувачам вищої освіти про сучасні засоби управління проектами відповідно до вимог часу. Більш детально зупинився на понятті діджиталізації та прикладах успішних у впровадженні цього методу компаній. Розглянули і тему фінансової безпеки проектів та підприємств, акцентувавши увагу на захисті інтересів від зовнішніх та внутрішніх загроз.

У ході занять вивчали сучасні дидактичні методи, зокрема, метод проектування «AGILE». Після чого на практичному занятті студенти розробляли та захищали свій власний проект.

Контроль якості знань здійснювався методом діджиталізації, що гарантує об’єктивність з боку викладача та зацікавленість з боку студентів. Здобувачі вищої освіти відповідали на тести через прикладну програму у своїх смартфонах.

Англійська наукова мова відкриває неймовірні можливості: у ДДУВС викладає професор Люблінського університету

Враженнями від лекційних та семінарських занять поділилася студентка 3-го курсу факультету соціально-психологічної освіти та управління Дарія Козлова: «Заняття мені дуже сподобались, адже були не тільки інформативними з точку зору нових знань про менеджмент, а і дуже корисними в контексті покращення рівня моєї англійської. Викладач ставив перед нами нестандартні задачі, на конкретних прикладах мотивував думати та аналізувати. У такий спосіб ми разом вибудовували певний алгоритм дій і успішно знаходили відповіді на всі питання».

Студенти переконані, що коли викладач має бажання налагодити контакт та донести свій матеріал до групи, всі труднощі легко вирішуються. Такої ж думки і сам Рафал Лізут: «В перші дні було не легко, оскільки студенти не звикли до такого формату. Заняття проводжу англійською мовою. Декому було складно зрозуміти окремі фрази, особливо професійні терміни на слух. Але з часом ми роззнайомились, і я вже бачив, як студенти почали отримувати задоволення від моїх лекцій. З часом вони ділися враженнями і навіть жартували між собою англійською».

Також професор Люблінського університету розповів, що у ході занять відбувався обмін знаннями з історії, культури, традицій Польщі та України.

«Я дуже задоволений, що мені випала нагода викладати в одному з кращих українських університетів, я отримав масу задоволення від спілкування з його ініціативними та зацікавленими у власному професійному зростанні студентами», – сказав Рафал Лізут.


681