Отримали унікальні знання у сфері консультування з фінансових питань

Новини університету

Представники юридичної клініки «Істина» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у тренінгу з юридичного консультування у сфері фінансової грамотності, що проходив у місті Слов’янськ.

У ході тренінгових занять здобувачі вищої освіти юридичного факультету: Юлія Сойка, Сергій Присяжний, Марія Землянко, Ангеліна Чіпець, Анастасія Петрова, Ігор Макуха, Дар`я Лакєєва, Дар`я Винакурова, Богдан Арнаутов разом із директором юридичної клініки, доцентом кафедри загальноправових дисциплін Оленою Орловою отримали нові знання та безцінні практичні навички.

У ДДУВС – засідання Ради молодих вчених

Варто зазначити, що тренінгу передував серйозний конкурсний відбір. Асоціацією юридичних клінік України був оголошений конкурс на участь у проєкті «Консультації юридичних клінік для споживачів фінансових послуг». Юридична клініка ДДУВС за результатами цього відбору увійшла до п’ятірки кращих юридичних клінік країни, отримавши унікальну можливість брати участь у тренінгу.

Тренінг проходив у два етапи. Спочатку учасники дізналися, як правильно поширювати інформацію про діяльність юридичної клініки, залучати клієнтів, організовувати з ними зустрічі, вести облік звернень та звітність. Другий блок охопив законодавчі та практичні нюанси у ключових сферах фінансових послуг. Зокрема, консультанти розбирали алгоритм дій у вирішенні типових ситуацій, що виникають у процесі отримання таких послуг, як споживчі кредити, фінансове шахрайство, платіжні транзакції, депозити, договори страхування.

У ДДУВС – засідання Ради молодих вчених

«У ході тренінгу студенти підвищили свою юридичну грамотність у сфері консультування, розширили рівень культури спілкування з клієнтами. Тож, відтепер ми готові впевнено надавати якісну правову допомогу і у сфері фінансових послуг», – зазначила директор юридичної клініки «Істина» Олена Орлова.

У ДДУВС – засідання Ради молодих вчених

 

 


768