Факультет, де мрії здійснюються!

Новини університету

Якщо вчитися, то не тільки майбутній професії. Передусім, вчитися ставити перед собою нові виклики, а потім досягати мети. Розвиватися не тільки у професійному вимірі, а й щодня робити кроки до формування нової особистості. Саме таким шляхом ідуть курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування. Перевірено та підтверджено курсанткою 3 курсу, головою студентсько-курсантської ради Віолеттою Рец.

Факультет, де мрії здійснюються!

Що, на твою думку, є визначальною особливістю факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування?

Факультет готує не просто слідчих – фахівців своєї справи, перш за все, особистостей, розвинутих інтелектуально, фізично і духовно. Тут можна вивчити не просто галузі права, але й засвоїти науку Життя. Усе, що вкладають викладачі кафедр факультету, загартовує і налаштовує на доросле життя. Це зовсім не міф про те, що поліцейські, які навчаються на факультеті підготовки фахівців для органів досудового розслідування, вміють і знають все. Це не випадково, адже слідчий за своїми функціональними обов’язками має об’єднувати і організовувати роботу інших підрозділів для припинення кримінальних правопорушень і дотримання публічної безпеки і порядку.

На мою думку, визначальною особливістю факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування є те, що курсанти після випуску є і слідчими, і юристами одночасно, що значно підвищує їх професійний потенціал. Вони, знаючи норми багатьох галузей права, швидко і в повному обсязі виконують свою роботу завдяки загальноосвітнім і спеціальним знанням.

Факультет, де мрії здійснюються!

Наскільки представлені спорт, творчість та дозвілля на факультеті?

На факультеті розвинутий не тільки навчально-науковий напрям, тому що курсанти і керівництво докладають численних зусиль для того, щоб зробити життя здобувачів вищої освіти багатовекторним. Яку б сферу діяльності не розглядали б, у всьому факультет знайшов своє місце і вирізняється з-поміж інших.

Футбольна команда факультету систематично посідає призові місця на чемпіонатах з футболу різних рівнів: всеукраїнського, обласного або місцевого. Крім того, досить вправною є волейбольна команда. Курсанти та керівництво постійно ініціюють численні масові спортивні заходи для фізичного розвитку і відпочинку, що згуртовує усіх нас.

Факультет, де мрії здійснюються!

Факультет неодноразово є переможцем університетського конкурсу художньої самодіяльності, адже демонструє надзвичайні творчі номери, завдяки справжнім зіркам, які радо дарують глядачам силу свого таланту. Крім того, жоден флешмоб або культурно-масовий захід не обходиться без участі факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування.

Факультет, де мрії здійснюються!

Факультет тісно співпрацює з військовими частинами та добровольчими військовими формуваннями, які приймають активну участь у захисті України. Курсанти факультету займаються шефською роботою і надають допомогу у вихованні, навчанні і дозвіллі вихованцям Центру соціальної підтримки дітей «Довіра».

На факультеті існує правило: добра праця потребує аналогічного відпочинку. Саме тому в якості заохочення керівництво разом із курсантами організовує одноденний відпочинок на природі, а також різноманітні подорожі.

У чому ти знайшла для себе найбільш значущі перспективи особистісного та професійного розвитку?

Навчаючись тут, я стаю впевненішою у собі і в завтрашньому дні, роблю собі виклик, тому що робота слідчого нелегка і я прагну довести, що кожен може досягти того, чого хоче. Немає нічого неможливого, саме тому кожного дня ставлю собі, хоча і невеликі, проте завдання, виконання яких впливає на мою дисциплінованість, відповідальність, уважність. Крім того, постійно розвиваю мислення і не припиняю думати, тому що справжній слідчий повинен постійно про щось роздумувати, сумніватися, сперечатися, щоб прийти до істини і зробити правильний вибір.

У даній професії є перспективи не тільки для професійного, але й особистісного розвитку, самовдосконалення.

Факультет, де мрії здійснюються!

Чи задовольняють побутові умови, матеріально-технічна база?

Факультет прагне іти в ногу з часом, запроваджуючи інноваційні технології в наше навчання. Під час навчального процесу викладачі використовують цікаве спеціалізоване програмне забезпечення, як-от тренувальний центр 102.

Курсантські гуртожитки обладнано безпровідною мережею WiFi для вільного доступу до Інтернету, наявні приміщення для самостійної підготовки до навчальних занять та перегляду телепередач, кімнати для зберігання особистих речей, спальні приміщення з комфортними ліжками та секційними шафами.

Продовж речення: «Обрати факультет підготовки фахівців для органів досудового розслідування необхідно, тому що…»

Тому що він надає можливості отримати не тільки якісну освіту, але і сформувати себе як особистість, як професіонала і майстра своєї справи. Це факультет, де здійснюються мрії!

Факультет, де мрії здійснюються!

 

 


910