Майбутні поліцейські на варті карантину!

Новини університету

Працівники та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом із поліцейськими забезпечують публічну безпеку та порядок, спрямовані на запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції.

Відповідне рішення було прийняте розпорядженням Кабміну та наказом МВС України.

Представники ДДУВС нестимуть службу з 30 березня до 24 квітня у 22 регіонах України. Всього 620 осіб, серед них – курсанти, магістри, ад’юнкти, докторанти, постійний та перемінний склад навчального закладу.

Майбутні поліцейські  на варті карантину!

Нагадаємо, що з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території держави діє режим надзвичайної ситуації. Для поліцейських – це можливість мобілізувати всі ресурси для протидії поширенню загрози. Відтепер ці ресурси підкріплені силами особового складу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Майбутні поліцейські  на варті карантину!

Представники ДДУВС несуть службу за відповідними маршрутами, 6 днів на тиждень, з 09:00 до 19:00 години.

Майбутні поліцейські  на варті карантину!

На курсантів покладені переважно функції превентивного характеру. Здобувачі вищої освіти разом із патрульними проводять роз’яснювальну роботу серед містян, які не дотримуються карантинних заходів. Зокрема, слідкують за тим, щоби у громадських місцях, на дитячих майданчиках, у скверах та парках, не було скупчень людей. Також патрулюють продуктові ринки, торговельні центри та інші об’єкти, де введені карантинні обмеження, передбачені законом. Курсанти радять перехожим триматися дистанції та користуватися відповідними захисними засобами.

Майбутні поліцейські  на варті карантину!

Курсант 2 курсу факультету кримінальної поліції Богдан Могила наразі здійснює патрулювання за маршрутом Тополя – Гагаріна – 12 квартал – торговельний центр «Епіцентр». «Ми слідкуємо, щоби люди не порушували вимоги карантину. Найбільше порушень фіксуємо у місцях відпочинку. Батьки з дітьми продовжують гуляти на дитячих майданчиках, не дотримуючись дозволеної дистанції. Є й зауваження до продавців продуктових ринків, деякі забувають про маски та рукавички. Вчора виявили серйозне порушення – на вулиці Гладкова працював павільйон із виготовлення ключів. Ми зафіксували порушення та викликали дільничного», – розповідає курсант ДДУВС.

Майбутні поліцейські  на варті карантину!

Майбутні поліцейські  на варті карантину!

Також, зі слів провідного фахівця факультету кримінальної поліції Олега Журавля стало відомо, що багато суб’єктів господарювання продовжують свою діяльність в частині торгівлі забороненими товарами, порушуючи вимоги Постанови Уряду країни щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.
Курсанти та офіцери ДДУВС разом із поліцейськими закликають пересічних громадян та підприємців не порушувати умов карантину, бути свідомими та законослухняними!

 

 


1 023