Громадському порядку на вулицях Дніпра бути: представники ДДУВС затримали магазинного злодія

Новини університету

Правопорядок у місті забезпечено: працівники та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ під час патрулювання у місті затримали злодія. Подробиці – у нашому матеріалі.

Громадському порядку на вулицях Дніпра бути: представники ДДУВС затримали магазинного злодія

Зазначимо, що згідно з розпорядженням Кабміну та наказом Міністерства внутрішніх справ України працівники та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ забезпечують публічну безпеку та порядок у місті з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції.

620 представників ДДУВС патрулюватимуть вулицями міста з 30 березня до 24 квітня у 22 регіонах України.
Як відомо, кожна зі сформованих груп нестиме службу за відповідними закріпленими маршрутами з 9:00 до 19:00, 6 днів на тиждень.
Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко, підкреслює: така міра – гостра необхідність на сьогоднішній день.

«На плечі працівників та курсантів ДДУВС покладена відповідальна місія – охорона громадського порядку та життя наших громадян. Переконаний, кожен із них – справжній професіонал і докладе усіх зусиль задля того, щоби громадяни нашої країни були впевнені: навколо – спокійно та безпечно», – зауважує Андрій Євгенович.

Патрулювання представників ДДУВС лише розпочалося, а перші результати не змусили себе довго чекати.

16:17, район житлового масиву «Тополь-2». Старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник поліції Валерій Біліченко, викладач кафедри спеціальної фізичної підготовки майор поліції Максим Логвиненко, а також курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Микола Мігура, Микола Телятник та курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Богдан Сухіна перебували на патрулюванні. Тієї хвилини якраз проходили повз дитячого майданчика, роз’яснювали людям необхідність дотримання ключових правил карантину.

Громадському порядку на вулицях Дніпра бути: представники ДДУВС затримали магазинного злодія

Аж раптом почули розпачливий крик жінки, яка кликала на допомогу поліцію, і чоловіка, який намагався втекти з магазину «Eva».

Представники ДДУВС діяли оперативно. Відразу розділилися та здійснили комплекс заходів із блокування підозрюваного. Як розповідає Валерій Біліченко, навіть незважаючи на те, що хвилину тому все навкруги було спокійно, і ніхто не очікував цієї ситуації, і курсанти, і їхні наставники зреагували професійно.

«Ніхто не розгубився, ніхто не завмер на місці. Кожен із нас знав, що потрібно робити. Хочу окремо зазначити, що готовність наших курсантів до практичної службової діяльності виявилася високою як у психологічному, так і фізичному плані. І це, скоріше, закономірність для нас, адже завдяки ґрунтовній тактико-спеціальній підготовці курсанти здобули необхідні навички, а тому знали, як діяти у такій ситуації правильно», – розповідає викладач.

«Курсанти у ході затримання злодія вчинили у 100-відсотковій відповідності до тих норм, які вивчають на спеціальній фізичній і тактико-спеціальній підготовці. Застосували прийоми затримання, які ми викладаємо в університеті. Усе було здійснено тактично правильно», – коментує ситуацію Максим Логвиненко.

Затримали злодія швидко. Ним виявився 43-річний житель Дніпра. Поцупивши товар у магазині «Eva», він намагався швидко зникнути з місця злочину. Та не очікував, що відразу потрапить до рук правоохоронців. Його затримали та доставили до Шевченківського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП у Дніпропетровській області. Відомості були внесені до ЄРДР від 04.04.2020 за ч. 2 ст. 186 ККУ.

Працівники та курсанти ДДУВС підкреслюють: свою роль зіграла оперативність кожного з їхньої групи. А ще зазначають: не здійснювали жодного подвигу, а лише виконали щоденну роботу. Бо патрулювання пліч-о-пліч із діючими поліцейськими – це звичайна складова їхньої праці на сьогодні.

Громадському порядку на вулицях Дніпра бути: представники ДДУВС затримали магазинного злодія

 

 


1 603