Субота «по-курсантськи»: затримано викрадача автівки!

Новини університету

Карантин карантином, а забезпечення правопорядку за розкладом: курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Максим Гаврилов затримав викрадача автівки. Як це було – у нашому матеріалі.

Субота «по-курсантськи»: затримано викрадача автівки!

Суботнього дня курсант 2 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Максим Гаврилов перебував на патрулюванні в районі дніпровського автовокзалу. Все як зазвичай: майбутнім правоохоронцям провели інструктаж, після чого розпочалася вже звична для курсантів закладу робота. Юнаки та дівчата патрулювали вулицями Дніпра та слідкували за дотриманням містянами умов карантину.

Субота «по-курсантськи»: затримано викрадача автівки!

Неподалік за викликом прибув наряд поліції: невідомий чоловік намагався заволодіти транспортним засобом, але його спробу своєчасно помітив власник автівки, який і звернувся по допомогу до поліцейських. Та у процесі з`ясування усіх обставин викрадач спробував утекти з місця подій.

Ось тут ситуацію і помітив курсант ДДУВС. Юнак розповідає: можливість наявності у злодія зброї допускав, але свідомо прийняв блискавичне рішення та ринувся за чоловіком аби допомогти правоохоронцям. Максим Гаврилов переслідував викрадача близько 5 хвилин, після чого перехопив його. Опісля підозрюваний був затриманий правоохоронцями згідно ст.44 та 45 Закону України про Національну поліцію.

«Це буденна справа для нас, не бачу в цьому нічого героїчного. Переконаний, що кожен вчинив би на моєму місці так само. Я довго не роздумував і хоча усвідомлював можливість різних варіантів розвитку подій, був готовий діяти за ситуацією», – зазначає курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Зазначимо, що після здійснення усіх процесуальних дій підозрюваного було доставлено до Чечелівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП у Дніпропетровській області для подальшого з`ясування обставин.

 

 


763