Онлайн курси Організації Об’єднаних Націй

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

До уваги студентів, викладачів та науковців Ви маєте змогу ознайомитись з онлайн курсами, які пропонує ООН.

Для цього Вам треба перейти за посиланням та зареєструватись для отримання доступу до публічних курсів ООН.

Реєстрація на сайті ООН за посиланням www.unodc.org

1. Правила Нельсона Мандели

Цей курс містить сім модулів для самостійного вивчення, які допоможуть користувачеві зрозуміти і застосовувати правила Нельсона Мандели в якості загальновизнаного мінімального стандарту для управління в’язницями та поводження з ув’язненими. Він складається з вступу, п’яти основних модулів, а також підсумкової оцінки. Кожен основний модуль складається з теоретичної та практичної частин, остання з яких знайомить користувача з конкретними сценаріями управління в’язницею. Розділи ресурсів протягом усього курсу містять посилання на більш докладні технічні керівництва. Курс був розроблений в першу чергу в якості практичного навчального посібника для співробітників в’язниць і інших посадових осіб, які працюють у в’язницях. Це буде в рівній мірі актуально для органів по контролю і нагляду за тюрмами і інших (не) державних структур, які просувають тюремну реформу відповідно до міжнародних стандартів і норм.

Доступно на: англійською, російською

Тривалість: 30 хв. кожен


2. Організована злочинність

Цей модуль для самостійного вивчення спрямований на розуміння організованої злочинності, організованих злочинних груп і положень Конвенції ООН про організовану злочинність. Він також присвячений заходам соціальної та кримінальної юстиції щодо організованої злочинності, включаючи інструменти правозастосування та стратегії судового переслідування.

Доступно на: англійською

Тривалість: 90 хв.


3. Введення в антикорупцію

Цей модуль для самостійного вивчення являє собою введення в Конвенцію Організації Об’єднаних Націй проти корупції, що таке корупція, які наслідки вона може мати, а також вимоги до боротьби з корупцією.

Доступно на: англійською

Тривалість: 60 – 90 хв.


4. Запобігання корупції

Цей модуль для самостійного вивчення забезпечує розуміння Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції і досліджує, як, будучи єдиним глобальним, всеосяжним і юридично обов’язковим інструментом боротьби з корупцією, він може виступати в якості основи для боротьби з корупцією в усьому світі.

Доступно в: англійська

Тривалість: 60 – 90 хв.


5. Права людини в суспільстві

Цей модуль для самостійного вивчення надає інформацію про права людини очима члена спільноти. У ньому розглядаються основні принципи і права людини, важливі для члена спільноти, зокрема права людини, які мають значення під час надзвичайних ситуацій чи конфліктів, а також те, як права людини встановлюються відповідно до конкретних пактами або договорами. У ньому розглядається питання про те, який захист повинні забезпечувати права людини для осіб, які стикаються з системою кримінального правосуддя, для жертв злочинів, а також те, як слід очікувати поводження з жертвами з боку співробітників правоохоронних органів.

Доступно в: англійська

Тривалість: 60 хв.


6. Запобігання конфліктам з використанням правозахисного підходу

Цей модуль з самостійним навчанням забезпечує навчання заснованому на правах людини підходу і тому, як цей підхід може допомогти запобігти, перетворити або розв’язати конфлікт. У ньому розглядається, як співробітники правоохоронних органів повинні діяти відповідно до правозахисних підходом, і основні дії по застосуванню правозахисного підходу в секторі кримінального правосуддя під час надзвичайних ситуацій чи конфліктів.

Доступно в: англійська

Тривалість: 60 хв.


7. Альтернативи тюремного ув’язнення для жінок-правопорушників

Цей модуль для самостійного вивчення питань розглядає дискримінацію за ознакою статі в системі кримінального правосуддя і пояснює заходи, не пов’язані з позбавленням волі, які повинні бути доступні для жінок-правопорушників відповідно до міжнародних стандартів і норм.

Цей курс був розроблений UNODC і Радою Європи для фахівців в галузі кримінального правосуддя.

Зверніть увагу, що цей модуль не містить пост-тест, і тому сертифікат не буде виданий.

Доступно на: англійською

Тривалість: 60 – 90 хв.


8. Турбота ООН – ВІЛ на робочому місці

Цей модуль для самостійного вивчення надає інформацію про зниження впливу ВІЛ на робочому місці Організації Об’єднаних Націй шляхом підтримки загального доступу до всього спектру переваг для всього персоналу Організації Об’єднаних Націй та їх сімей. Ці переваги, відомі як «10 мінімальних стандартів турботи ООН», включають в себе, серед інших тем, інформацію і освіту, добровільне консультування і тестування, доступ до чоловічих і жіночих презервативів і заходи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям у разі випадкового контакту. «10 мінімальних стандартів турботи ООН» також передбачають посилення заходів по боротьбі зі стигмою та дискримінацією.

Доступно на: англійською

Тривалість: 60 – 90 хв.


9. Поведінка суддів і етика: глобальне електронне навчання суддів в 21 столітті – незалежність

Цей модуль для самостійного вивчення курсу є введення в походження, мета і зміст Бангалорскіх принципів поведінки суддів. Він охоплює перший принцип незалежності і пояснює його актуальність і застосування для роботи і життя судді. Він також описує взаємодію між соціальними мережами і судовим поведінкою.
Зверніть увагу, що цей модуль не містить пост-тест і, отже, талон не підлягає.

Доступно на: англійською, російською

Тривалість: 80 хв.


10. Поведінка суддів і етика: глобальне електронне навчання суддів в 21 столітті – неупередженість і чесність

Цей модуль для самостійного вивчення охоплює другий і третій принципи неупередженості та цілісності Бангалора. У ньому описуються найбільш поширені упередження, про які повинні знати судді, і пояснюється, як питання неупередженості та сумлінності можуть проявлятися як на робочому місці, так і за його межами.
Зверніть увагу, що цей модуль не містить пост-тест і, отже, талон не підлягає.

Доступно на: англійською, російською

Тривалість: 80 хв.


11. Поведінка суддів і етика: глобальне електронне навчання суддів в XXI столітті – пристойність, рівність, компетентність і старанність

Цей модуль для самостійного вивчення розглядає четвертий, п’ятий і шостий Бангалорські принципи пристойності, рівності, компетентності та старанності. У ньому пояснюється, як ці принципи застосовуються до роботи і життя судді, а також описується ряд методів, які допоможуть судді впоратися з супутніми проблемами. У ньому також представлені різні гендерні теми, які можуть викликати потенційні порушення Бангалорскіх принципів. Цей модуль є останнім модулем в цій серії.

Доступно на: англійською, російською

Тривалість: 80 хв.


Логин для входа на сайт ООН eLearining: ird.dduvs

Пароль: IRd2018310

 


537