«Нехай комусь тепліше стане від наших добрих та корисних справ!»

Новини університету

Велике починається з малого, а доброчинність робить людей щасливішими, – переконані волонтери Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Днями курсанти та викладачі допомогли людям з інвалідністю поновити та отримати вкрадені документи.

На гарячу лінію координаційного центру ДДУВС «Я – волонтер» надійшов дзвінок від державної міграційної служби Індустріального району з заявкою про допомогу. Соціальні працівники просили посприяти в організації транспортування двох людей з інвалідністю до Індустріального РВ у м. Дніпро ГУ ДМС України в Дніпропетровській області з метою отримання ними біометричних паспортів.

У 52-річних двійнят Олександра та Вікторії Іванових немає інших родичів окрім 83-річного дядька Георгія. Брат з сестрою – інваліди з дитинства. У Олександра – ДЦП, він пересувається на інвалідному візку. Вікторія народилася з вадами слуху. На сьогодні вона не чує і не розмовляє.

2 місяці тому родину Іванових обікрали: у ліфті вирвали з рук гроші та документи. На щастя, ніхто не постраждав. Про це стало відомо волонтерам ДДУВС з розповіді опікуна двійнят з інвалідністю.

«Нехай комусь тепліше стане від наших добрих та корисних справ!»

Зусиллями керівництва університету перевезення Іванових до міграційної служби організували вже наступного дня після звернення до кул-центру Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

«Дуже вдячний за допомогу. Оперативно, швидко, безпечно. Курсанти молодці – уважні, доброзичливі та привітні хлопці. Тепер ми з сестрою з документами, стало спокійніше. Це все завдяки небайдужості добрих людей», – радіє Олександр.

Курсанту 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Емілю Гасанову волонтерство додає впевненості. Він вважає своїм боргом бути корисним незахищеним верствам населення: «На жаль, багато поряд із нами людей, які з різних причин ледве виживають. Якщо кожен із нас буде небайдужим до чужого горя, то це полегшить їхнє життя. Тому хочу закликати всіх: будьте щедрі серцем в ім’я добра та милосердя!».

Нагадаємо, гаряча лінія волонтерського центру ДДУВС працює з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 16:00. Телефонуй: (098) 796-49-71. Ти не один: у скрутну хвилину на допомогу приходимо ми!

 

 

 


647