Програма професійного обміну «InterActions»

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

Що: можливість поїхати на 1-2 місяці в приймаючу організацію за своїм вибором або запросити до себе колег для обміну досвідом та налагодження співпраці.

Для кого: експертів, активістів та організацій, що працюють в сферах громадянського суспільства, незалежної журналістики, публічної політики в країнах Східної Європи і Центральної Азії.

Коли: вересень-грудень 2020 года / лютий-травень 2021 года / червень-серпень 2021 роки (на вибір)

Мови: російська/англійська

Дедлайн: 30 квітня 2020

Про програму

Програма InterActions підтримує обмін досвідом та налагодження партнерських зв’язків між цивільними ініціативами, НКО, медіа, соціальним бізнесом і аналітичними центрами в Східній Європі і Центральній Азії.

В рамках програми активісти, журналісти, експерти-аналітики, соціальні підприємці та дослідники можуть поїхати в приймаючу організацію на свій вибір. Заявники повинні представляти організацію чи ініціативну групу. Крім того, організації можуть скористатися програмою, щоб запросити до себе колег з сусіднього регіону для обміну практиками.

У програмі “InterActions” дві траєкторії:

1. Для індивідуальних заявників

2. Для організацій

Важлива умова – обидві сторони, що беруть участь в професійному обміні, повинні працювати за схожою тематикою, але розташовуватися в різних країнах.

Мета і формат обміну досвідом заявники визначають самостійно на основі домовленостей з приймаючою стороною або запрошеним експертом (в залежності від траєкторії). При подачі заявки на програму “InterActions” потрібно описати концепцію професійного обміну та попередньо заплановану спільну роботу. Відібрані кандидати отримають фінансування на покриття пов’язаних витрат.

Тривалість стажування в рамках програми “InterActions” від 1 до 2 місяців. Заявники можуть обирати зручний для обох сторін час в один з позначених періодів:

• Вересень – грудень 2020

• Лютий – травень 2021

• Червень – серпень 2021

Які заявки отримають підтримку

Заявники повинні мати чітке уявлення про те, чого вони хочуть досягти в ході запланованого професійного обміну. Заявники можуть запропонувати будь-яку тему, над якою працюватимуть з приймаючою організацією або з запрошеним експертом відповідно.

При подачі заявки необхідно буде описати:

• які навички і досвід, наявні у приймаючої організації або запрошеного людини, заявник планує вивчити;

• в чому полягатиме спільна робота;

• як отримані знання будуть посилювати подальшу роботу заявника;

• роль другої сторони, що бере участь в професійному обміні.

Заявки суто академічної спрямованості мають мало шансів на отримання фінансування в рамках цієї програми. Ми також не підтримуємо поїздки, метою яких є робота над кандидатською або докторською дисертацією.

Відібрані кандидати будуть повинні узгодити і відправити ПГЦ детальний план запланованої роботи.

Які витрати покриває програма учаснику

В рамках програми InterActions можна подати заявку на фінансування професійного обміну розміром до 4000 євро. До бюджету можуть бути включені витрати на переліт, проживання, харчування, зв’язок, місцевий транспорт та інші обґрунтовані витрати, пов’язані з приїздом людини в організацію. На ці витрати заявники можуть закласти до 3000 євро.

Фіксовану частину з цієї суми бюджету в розмірі 1000 євро отримає приймаюча організація. Організації, які подають заявку в рамках другої траєкторії, на свій розсуд можуть використовувати частину цих грошей на виплату гонорару запрошеного людини.

Заплановані витрати повинні бути реалістичними і добре продуманими. При складанні бюджету ми рекомендуємо вибирати найбільш економічні опції, так як обгрунтованість витрат – один з критеріїв відбору. Підсумкова сума буде залежати від тривалості та місця проведення стажування.

У разі схвалення заявки запропонований варіант бюджету буде переглядатися і узгоджуватися ПГЦ, тому підсумкова сума, виділена на відібраним кандидатам, може змінитися.

 


362