Боротьба із домашнім насильством в умовах карантину

Новини університету

Ефективне реагування на випадки домашнього насильства та превентивні заходи взаємодії в умовах карантину обговорювалися сьогодні в режимі відеоконференції. Серед спікерів – представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, правоохоронці, представники органів державної влади та громадських організацій.

Боротьба із домашнім насильством в умовах карантину

До участі у відеоконференції долучилися заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Сергій Мороз, представниця Фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Карпеченкова, начальник відділу сімейної, гендерної політики департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА Владислав Рахманов, доцентка кафедри адміністративного права та процесу ДДУВС Віта Кононець, а також старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан.

Боротьба із домашнім насильством в умовах карантину

Боротьба із домашнім насильством в умовах карантину

Як зазначив Сергій Мороз, з моменту запровадження карантинних заходів в області не зафіксовано збільшення випадків домашнього насильства. Як і раніше, щоденно до поліції надходить приблизно 40-50 викликів за добу.

Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області також розповів, що у 2020 році до поліції за фактами вчинення домашнього насильства звернулися понад три тисячі осіб, переважна більшість яких – жінки. Для захисту жертв домашнього насильства поліцейські склали відносно кривдників 2200 термінових заборонних приписів.

Окрім цього, учасники відеоконференції підкреслили, що протидія домашньому насильству – це завдання не лише правоохоронних органів, адже запобігати цьому кожен здатний у рамках своїх повноважень.

Доцентка кафедри адміністративного права та процесу ДДУВС Віта Кононець у свою чергу зазначає:

«Ситуація сьогодні ускладнюється тим, що в умовах карантину суб’єкти, які раніше були залучені до протидії домашньому насильству та працювали пліч-о-пліч із поліцією, в більшості випадків функціонують у дистанційному режимі. Навіть у шелтерах розмістити постраждалих від домашнього насильства наразі через карантин неможливо. Ці питання конче необхідно вирішувати».

Боротьба із домашнім насильством в умовах карантину

 

 


667