Переймаємо досвід підготовки поліцейських країн Євросоюзу

Новини університету

Факультативний курс «Актуальні питання поліцейської діяльності під час масових заходів та імплементація скандинавської моделі охорони публічного порядку в Україні» для курсантів та слухачів ДДУВС розроблено та реалізовано науково-педагогічними працівниками кафедри тактико-спеціальної підготовки разом із експертами Консультативної місії Європейського Союзу в України.

Заняття тривали 2 тижні з використанням сучасних дистанційних технологій. Упродовж першого навчального тижня здобувачі вищої освіти ознайомились з презентаціями, навчальними відео, нормативно-правовими актами, науковими публікаціями тощо. Зокрема, розглянули проблемні аспекти імплементації скандинавської моделі охорони публічного порядку, особливості забезпечення прав людини під час масових заходів, сутність та форми демократичного провадження поліцейської діяльності, досвід діяльності поліції діалогу та принципів деескалації.

Переймаємо досвід підготовки поліцейських країн Євросоюзу

Протягом другого навчального тижня проведено цикл вебінарів, у ході яких на запитання курсантів і викладачів відповідали західні правоохоронці. Наприкінці курсу здобувачі склали тестові завдання, їх результати проаналізували на фінальному вебінарі.

У вебінарах взяли участь Жозе Барето (Португалія), Шарлотта Свенссон (Швеція), Ліна Остхольм (Швеція), Іван Петрович (Хорватія), Майк Локк (Данія) та інші експерти КМЄС.

Як зазначив доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки ДДУВС полковник поліції Руслан Валєєв: «Дистанційний курс та віртуальні зустрічі дозволили нівелювати вимушену ізоляцію та перейняти досвід поліцейської діяльності європейських країн. Важливо, що ця інформація надана з перших уст, від кваліфікованих експертів, які мають багаторічний досвід роботи поліцейськими саме у сфері охорони публічного порядку».

З керівництвом КМЄС обговорено питання подальшого співробітництва щодо залучення західних поліцейських для проведення навчальних занять в університеті, створення масштабного дистанційного курсу для вітчизняних правоохоронців та закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, а також адаптацію до українських реалій учбових матеріалів і засобів, що використовуються у професійній підготовці поліцейських Євросоюзу.

 

 


654