Академічна доброчесність: опановуємо ключові принципи наукової діяльності навіть в умовах карантину

Новини університету

Студенти юридичного факультету ДДУВС пройшли онлайн-курс «Академічна доброчесність в університеті», запропонований Центром забезпечення якості освіти Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Головною метою впровадження онлайн-курсу є можливість для кожного здобувача вищої освіти, викладача, науковця, адміністратора та керівника навчитися застосовувати в своїй діяльності принципи академічної доброчесності.

Викладачі курсу – директор Центру забезпечення якості освіти Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт, завідувач сектору Наукової бібліотеки, координатор Американської Бібліотеки ім. В. Китастого Національного університету «Києво-Могилянська академія» Світлана Чуканова.

Курс включав у себе декілька тем, серед яких – що таке академічна доброчесність, що таке плагіат, як уникнути плагіату, якими є передумови створення доброчесного середовища в університеті (університетська автономія), як створити доброчесне середовище в закладі вищої освіти.

За результатами проходження тестування усі учасники онлайн-курсу «Академічна доброчесність в університеті» отримали сертифікати.

Курс «Академічна доброчесність в університеті» розроблений НаУКМА-онлайн та ГО «ЕлібУКР» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

 


955