Знання з тактичної медицини допомогли у критичні хвилини врятувати життя

Новини університету

Курсант 3-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр Смірнов став свідком раптової втрати свідомості людиною.

Оперативно оцінивши ознаки стану чоловіка, який задихався, майбутній поліцейський негайно почав робити непрямий масаж серця та штучне дихання. Курсант не розгубився і професійно надав первинну домедичну допомогу.

Олександр рятував життя пенсіонеру з гострою серцевою недостатністю упродовж 8 хвилин до моменту приїзду бригади швидкої допомоги.

Випадок трапився у місті Новий Буг Миколаївської області. Саме там у міському парку курсант Смірнов разом із напарником здійснювали охорону громадського порядку, спрямовану на недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції.

За словами медиків Новобузької районної лікарні, які прибули на виклик, умілі дії Олександра врятували пацієнту життя.

Через декілька днів після шпиталізації курсант вирішив провідати чоловіка у лікарні. Дізнавшись, що стан хворого стабільний, і його здоров’ю нічого не загрожує, відразу ж написав слова вдячності своїй викладачці з тактичної медицини Станіславі Миронюк.

«Тепер я не з чуток знаю, що таке порятунок життя і чого може коштувати кожна згаяна секунда. Тож, вважаю, що чим більше фахівців буде вміти надати первинну домедичну допомогу, тим безпечніше буде всім нам», – говорить курсант ДДУВС.

 

 


1 771