Освіта дистанційно: вебінар «Особливості забезпечення академічної доброчесності в природничих і технічних науках»

Новини університету

Завідувачка відділення забезпечення якості освітньої діяльності Марія Вакулич взяла участь у онлайн-вебінарі «Особливості забезпечення академічної доброчесності в природничих і технічних науках». Організатор заходу – команда проекту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Співорганізаторами виступили Рада Міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX, Посольства США та Великої Британії в Україні у партнерстві з Академією української преси та за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Головний спікер вебінару – координатор Проекту сприяння академічної доброчесності в Україні Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project Володимир Бахрушин, доктор фізико-математичних наук, професор Національного університету «Запорізька Політехніка», член Національної команди експертів з реформування вищої освіти у 2018-2020 роках.

Освіта дистанційно: вебінар «Особливості забезпечення академічної доброчесності в природничих і технічних науках»

В умовах карантинних обмежень вебінар відбувався на платформі Zoom.

У ході заходу обговорювались такі аспекти академічної доброчесності: фальсифікація та фабрикація; академічний плагіат в лабораторних, обрахункових роботах: приклади плагіату та як запобігти; критерії оцінювання робіт в точних науках. Роздумували і над тим, як запобігти порушенням академічної доброчесності в точних науках. Також розглянули типи завдань для контролю оцінювання, що унеможливлюють порушення академічної доброчесності.

 

 


862