Науковому розвитку ДДУВС бути, і навіть карантин – не перепона!

Новини університету

Карантинні обмеження не в змозі спинити наукову діяльність Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Сьогодні в онлайн-форматі відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми формування громадянського суспільства в Україні: виклики та колізії».

Співорганізаторами виступили кафедра гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності, а також відділення психологічного забезпечення університету. У зв’язку з введенням надзвичайної ситуації та карантинними обмеженнями було обрано заочний формат, результатом якого стане видання збірника матеріалів конференції.

У рамках конференції голова організаційного комітету, проректорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Лариса Наливайко зазначила: «Лише постійний пошук та дослідження можуть сприяти вирішенню будь-яких проблем не лише з мінімальними втратами, а й навіть зі здобутками і надбаннями!»

Вже традиційна для ДДУВС мультидисциплінарна конференція зібрала науковців та практиків з 11 регіонів України (Дніпра та Дніпропетровської області, Запоріжжя, Києва, Львова, Сум, Харкова, Покровська та Маріуполя Донецької області, Вінниці, Одеси, Кропивницького та Кіровоградської області, Сєвєродонецька Луганської області).

Загалом у роботі конференції взяли участь 12 практичних працівників – співробітників правоохоронних органів та практичних психологів, 15 докторів наук та 48 кандидатів наук із провідних закладів вищої освіти та науково-дослідних інститутів України.

У доповідях висвітлено найбільш актуальні проблеми ролі громадянського суспільства у формуванні державної політики, функціонуванні демократії, гарантуванні верховенства права. Показово, що в цьому році багато робіт присвячено висвітленню правових колізій, повʼязаних з надзвичайною ситуацією та карантинними обмеженнями, які, безумовно, не могли пройти непоміченими не лише для пересічних громадян, а й потрапили у прискіпливе око науковців.

Бажаємо організаторам та учасникам конференції вдалої роботи та нових здобутків, аби вже в наступному році презентувати їх у режимі реального часу!

 

 


886