Протидія всім формам насильства в закладах освіти. Визначено системний алгоритм дій!

Новини університету

27 травня юридична клініка «Істина» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, правовий клуб PRAVOKATOR. Дніпро спільно з Координаційним центром із надання безоплатної правової допомоги провели І Міжрегіональний науково-практичний форум «Актуальні питання взаємодії суб’єктів, які мають здійснювати заходи з реагування та профілактики на випадки насильства у закладах освіти».

Протидія всім формам насильства в закладах освіти. Визначено системний алгоритм дій!

Форум проведено з метою обговорення проблем протидії всім формам насильства у закладах освіти та визначення напрямів взаємодії установ та організацій, які залучені до протидії цьому явищу.

Захід відбувася у форматі zoom-конференції з прямою трансляцією на YouTube каналі. В якості спікерів виступили поліцейські, судді, психологи, соціальні педагоги, представники ІГС та закладів вищої освіти. В обговоренні взяли участь представники системи безоплатної правової допомоги, юридичних клінік, правових клубів «PRAVOKATOR» з Києва, Одеси, Харкова та Львова.

ДДУВС на заході представляли директор юридичної клініки «Істина», доцент кафедри загальноправових дисциплін Олена Орлова, старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан, доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Віта Кононець, викладачі кафедри загальноправових дисциплін, наукові співробітники Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу ВПО та забезпечення гендерної рівності та здобувачі вищої освіти.

За результатами проведення форуму та за підтримки Української фундації правової допомоги підготовлено методичні рекомендації для осіб, які стали жертвами чи свідками насильства в закладах освіти. Також розроблено чіткий алгоритм дій у випадку насильства у закладах освіти.

Форум об’єднав представників професійної спільноти, освітян та громадського сектору, які небайдужі до проблем насильства у закладах освіти.

Нагадаємо, ДДУВС є провідним вищим навчальним закладом регіону, що постійно працює над подоланням проблеми гендерно обумовленого, домашнього насильства та насильства щодо дітей.

 

 


597