Програма Еразмус+ Жан Моне

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

Ви маєте можливість взяти участь у написанні та поданні проектів в сфері викладання для участі у конкурсі напряму ЖАН МОНЕ європейської програми ЕРАСМУС+, мета діяльності якого – активізувати євроінтеграційний дискурс, сприяти досконалості євроінтеграційних студій, а також залучення закладів вищої освіти до дослідження євроінтеграційних процесів і поширення ідей Об’єднаної Європи.

ЯКІ ЗАХОДИ ПІДТРИМУЮТЬСЯ?

• Модулі Жана Моне – розроблення та викладання курсів, присвячених євроінтеграційній тематиці, обсягом не менше 40 годин на рік, і з подальшим включенням до навчальних планів освітніх програм. Модулі можуть зосереджуватися на одній конкретній дисципліні з європейських студій або бути міждисциплінарними.

• Мережі Жана Моне фінансують створення та розвиток консорціумів міжнаціональних дослідницьких колективів (закладів вищої освіти, центрів досконалості, кафедр, окремих експертів тощо) у сфері досліджень Європейського Союзу та європейської інтеграції, що підтримують конкретні заходи, зокрема залучення молодих дослідників до вивчення тем, пов’язаних з ЄС. Дані проекти базуються на проектних заявках, орієнтованих на діяльність, яку неможливо здійснити успішно на національному рівні.

• Проекти Жана Моне – активізація євроінтеграційного дискурсу через конференції, семінари, круглі столи, літні школи, опрацьовування новітніх підходів і методології дослідження, створення платформ для обміну знаннями з метою поширення успішних практик і досвіду, розроблення нового змісту тощо.

Ви маєте змогу ознайомитись із презентацією Петра Крайніка, менеджера напряму Жан Моне Національного Еразмус+ Офісу в Україні, щодо написання проектів Жан Моне.

 


443