Вчорашні курсанти на захисті правопорядку!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди випуску фахівців для органів Національної поліції України. Курсантам вручили дипломи бакалавра. Захід відбувся із дотриманням карантинних норм. Більше інформації – у нашому матеріалі.

Жваві розмови, схвильовані погляди, зосередженість в очах і святковий, піднесений, радісний настрій, – до початку урочистостей залишається кілька хвилин, а правоохоронці вже з нетерпінням чекають цієї миті. Миті, до якої вони йшли впевнено та цілеспрямовано. І ось він, довгоочікуваний фінал курсантської історії!

Зі знаковим досягненням курсантів привітав ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

«Дата для випуску обрана невипадково, оскільки сьогодні відзначається День Національної поліції України. Саме сьогодні підрозділи Нацполіції отримають чергове поповнення в особі гідних випускників одного з провідних відомчих закладів вищої освіти. За роки навчання ви здобули глибокі теоретичні знання, практичні навички, відмінну фізичну та спеціальну підготовку. Це те, що необхідно для успішного виконання професійних обов’язків», – промовив Андрій Євгенович.

Ректор ДДУВС Андрій Фоменко вручив дипломи з відзнакою найкращим курсантам. Після цього керівництвом та гостями закладу були вручені дипломи усім випускникам.

У рамках урочистого заходу також відбулася церемонія прощання з прапором університету. Окрім цього, курсанти поклали квіти до пам’ятника мужності, вірності та героїзму загиблих правоохоронців і вшанували їх хвилиною мовчання.

Зі словами привітання до випускників звернувся начальник Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області полковник поліції Володимир Огурченко.

«Від усього колективу Головного управління та від себе особисто вітаю вас! З сьогоднішнього дня ви будете проходити службу в ГУНП під моїм особистим керівництвом. В університеті вас навчали теорії, а я буду вас навчати практиці та особисто відповідати за вас», – зазначив Володимир Георгійович.

Привітав курсантів з успішним випуском начальник управління взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами, правового забезпечення та антикорупційної політики виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко.

«Сьогодні дуже урочистий день: зустрічаємо нове покоління поліцейських, які виходять на захист держави. Нехай вас не полишають чесність, порядність і обов’язковість», – побажав Олександр Анатолійович.

Подякував за насичені та цікаві курсантські роки і випускник факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Максим Іванов.

«Саме сьогодні ми по-справжньому вступаємо в доросле життя. Наш храм знань – Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ – назавжди залишиться в наших серцях. У стінах нашої Alma Mater нас виховували в дусі чесності та порядності, тут запроваджувалися нові принципи діяльності поліцейських, які є запорукою розбудови України як сучасної, демократичної, європейської держави», – зауважив курсант.

З нагоди Дня Національної поліції України за високі досягнення у службовій та науково-педагогічній діяльності, сумлінну самовіддану працю грамотами та подяками Міністерства внутрішніх справ, грамотами Верховної Ради України, а також подарунками та почесними грамотами Дніпропетровської обласної ради було нагороджено представників Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Зазначимо, що цього року університет випустив 145 слухачів, які навчалися за програмою «2+1» та 254 курсанти, які продовжать службу в підрозділах кримінальної поліції, органах досудового розслідування та превентивної діяльності в 11 областях України, з них – 26 відмінників. 189 випускників нестимуть службу на Дніпропетровщині.

 

 


1 360