Кривдника буде покарано: як проходять змодельовані судові засідання у ДДУВС

Новини університету

Цикл модельних судових засідань для поліцейських офіцерів громад триває у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Українські «шерифи» нової формації розглядають справи про адміністративні правопорушення, де мають місце факти домашнього насильства.

Кривдника

Від теорії до практики! У рамках дисципліни «Запобігання та протидія домашньому насильству» поліцейські вже мали змогу відпрацювати весь цикл дій, від прибуття правоохоронця на виклик за фактом вчинення домашнього насильства до здійснення оцінки ризиків та, за необхідності, винесення кривднику термінового заборонного припису.

Але на цьому навчання не закінчується, адже поліцейські повинні були ще й справи на розгляд до суду підготувати.

Моделювання судового засідання відбуваються на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Перші справи вже розглянули діючі практики: суддя Ленінського районного суду м. Дніпра Максим Таус, а також судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірина Дубовенко та Дмитро Парфьонов.

Кривдника

Кривдника

Кривдника

Кривдника

Як зазначають старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан та поліцейський офіцер громади Богданівської ОТГ Іван Костішин, змодельовані засідання такого формату дають змогу поліцейським оцінити якість зібраних ними матеріалів, зрозуміти свої помилки, а також набути більше досвіду з формування справ такої категорії.

«У даному випадку маємо справу з унікальним напрямом підготовки, адже тільки у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ поліцейські офіцери громад напрацьовують досвід із формування справ для розгляду в суді та мають змогу поспілкуватися із діючими суддями. Вперше практика залучення суддів до підготовки поліцейських офіцерів громад була застосована під час навчання першої хвилі українських «шерифів», і результат отримали високий. Наразі судді підкреслюють, що матеріали справи, підготовлені слухачами, складені якісно і мають гарну доказову базу.

Такий досвід стане основою для подальшої практичної діяльності поліцейських офіцерів громад на високому рівні», – розповів Микола Репан.

Кривдника


610