Безпека громади попри все!

Новини університету

Учасники проекту «Поліцейський офіцер громади» продовжують навчання у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Нещодавно відпрацьовували техніку поводження з вибухонебезпечними предметами.

Безпека

Як уберегти населення від трагічних наслідків, як надати потерпілому від вибуху домедичну допомогу, так як діяти, коли надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмета до прибуття на місце подій піротехніків ДСНС, – все це з’ясовували правоохоронці у рамках курсу «Mine Risk Education».

Безпека

Керівник тренінгового центру «Aid Brothers» Олексій Кавлак докладніше зупинився на специфіці занять щодо поводження з вибухонебезпечними предметами, яке наразі триває у рамках проекту.

Безпека

Безпека

«Ми з поліцейськими офіцерами громад відпрацьовуємо покрокові дії після отримання повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмета. Правоохоронці також здобувають досвід із поводження у таких ситуаціях. Тренуємося, як падати у разі вибуху, щоби залишитися живим, а також як надати домедичну допомогу потерпілим», – розповів Олексій Іванович.

Безпека

Безпека

Безпека

Як зазначають фахівці ДДУВС, поводження з вибухонебезпечними предметами – лише один із напрямів, який опановують поліцейські офіцери громад упродовж курсу.

Безпека

Начальник відділення організації первинної професійної підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації Олексій Мамчій підкреслив, що саме у ДДУВС пройшли підготовку перші в Україні поліцейські офіцери громад. Він також зазначив, що на сьогоднішній день в об’єднаних територіальних громадах після успішного закінчення навчання працюють 137 правоохоронців.

«Поліцейські офіцери громад відпрацьовують аспекти взаємодії з громадами, алгоритми дій у типових та нетипових ситуаціях, проходять тактичну та вогневу підготовку, безпеку дорожнього руху. Учасниками новітнього проекту стали діючі поліцейські, які працювали на різних посадах, але, пройшовши відбір, проходять комплексне навчання на базі ДДУВС. Наразі вони поглиблено вивчають специфіку діяльності поліцейського офіцера громади – універсального правоохоронця, який має приділяти увагу громадянам і відповідати сучасним вимогам суспільства», – зазначив Олексій Іванович.

Безпека

«Наші викладачі у співпраці з фахівцями ICITAP роблять акцент безпосередньо на практичній складовій навчання, враховуючи той фактор, що поліцейський офіцер громад повинен вміти діяти в будь-яких ситуаціях, а особливо, коли залишається з небезпекою один на один. Поліцейський – це сформована особистість, яка має достатньо досвіду для реагування на ту чи іншу ситуацію. Але зекономити дорогоцінний час, діяти таким чином, щоби мінімізувати негативні наслідки, – цьому ми вчимося на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ», – зауважив слухач проекту «Поліцейський офіцер громади» Андрій Бур`ян.

Безпека

Безпека

Безпека


1 260