Розпочинаємо співпрацю із громадським рухом «Джендер Стрім»!

Новини університету

Підписання меморандуму про співпрацю між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та громадським рухом «Джендер Стрім» сьогодні відбулося на базі навчального закладу. Підписантами з обох сторін виступили ректор ДДУВС Андрій Фоменко та засновниця громадського руху Ольга Полякова.

Розпочинаємо

Серед учасників зустрічі – начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП у Дніпропетровській області Наталія Лазаренко та помічниця ректора ДДУВС з гендерних питань Наталія Шуліка.

Розпочинаємо

Розпочинаємо

Розпочинаємо

Як зазначив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко, саме превентивна діяльність є однією з ключових спеціалізацій Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

«Ми створили на базі ДДУВС тренінговий центр з протидії домашньому насильству. Саме у нас проходять підготовку мобільні групи поліцейських з реагування на факти домашнього насильства. Тепер ми спільно можемо організувати тренінги для курсантів, адже комплексна професійна та психологічна підготовка є досить важливою для них. Окрім цього, необхідно підключати до роботи соціальні служби. Переконаний, що майбутні поліцейські вже зараз мають вчитися комунікувати та співпрацювати з іншими суб’єктами професійної діяльності», – зауважив Андрій Євгенович.

Розпочинаємо

Вже з моменту підписання меморандуму починається реалізація пілотного спільного проекту двох установ. Передбачається проведення вебінару та в подальшому індивідуального навчання для студентів та курсантів щодо усвідомлення ними рівня безпеки та небезпеки. Окрему увагу планується приділити наданню рекомендацій щодо безпосереднього спілкування з підлітками. За результатами такого навчання студенти та курсанти, які пройдуть відбір, організують для школярів декілька презентацій.

Розпочинаємо

Розпочинаємо

Як зазначила засновниця громадського руху Ольга Полякова, серед ключових завдань у рамках проекту – здійснення моніторингу рівня усвідомлення небезпеки серед молоді до та після вебінару.

«Це пілотний проект, який ми запровадили для того, щоби зрозуміти, чи усвідомлюють взагалі студенти, що таке небезпека, як її ідентифікувати. За результатами ми визначимо питання, у яких зможемо співпрацювати й надалі», – підкреслила Ольга Полякова.

Розпочинаємо

Розпочинаємо

Зазначимо, що громадський рух «Джендер Стрім» упродовж останніх чотирьох років активно сприяє досягненню рівності прав та можливостей жінок і чоловіків у соціально-економічній, громадсько-політичній, освітній сферах. Організація також працює у напрямку захисту людської гідності, підвищення рівня гендерної освіти громадян та громадянок.

Громадський рух «Джендер Стрім» систематично співпрацює в секторі безпеки з Головним управлінням Національної поліції, Управлінням патрульної поліції, а також Державною службою України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області. Окрім цього, наразі організація спільно з Дніпропетровською облдержадміністрацією реалізує проект психологічної підтримки жінок уразливих категорій.

Розпочинаємо


679