Розпочато співпрацю з Українською асоціацією представниць правоохоронних органів

Новини університету

Науково-педагогічні працівники кафедри загальноправових дисциплін та наукові співробітники Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу ВПО та забезпечення гендерної рівності ДДУВС приєдналися до Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО) – громадської організації, яка об’єднує жінок та чоловіків із різних правоохоронних агенцій.

Розпочато

Асоціація є першою в Україні та унікальною для Східної Європи, оскільки сприяє впровадженню гендерно-чутливих політик і практик у правоохоронних структурах.

Асоціацію створено за сприяння Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP) за фінансування Уряду Канади, очолює організацію заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Місія УАППО – сприяння забезпеченню рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у правоохоронних органах України. Члени УАППО віддані ідеї та готові робити внесок для досягнення гендерного балансу в правоохоронних органах. У своїй діяльності Асоціація визначила чотири стратегічні напрями: створення сприятливого середовища для жінок і чоловіків у правоохоронних органах, лідерство та професійний розвиток, кар’єрне зростання жінок у правоохоронних органах, наставництво для жінок у правоохоронних органах.

Розпочато

На сьогодні Асоціація об’єднує представників підрозділів та різних навчальних закладів системи МВС України: Національна поліція України, Департамент патрульної поліції, Державна прикордонна служба України, Національна гвардія України, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Академія патрульної поліції, Національна академія державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, Національна академія внутрішніх справ, Національна академія Національної гвардії України. До їх числа долучився і Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ.


638