Прогресивний тренінг для практичних психологів у ДДУВС розпочато!

Новини університету

Тренінговий курс «Психологічний супровід (психологічна реабілітація) в екстремальних ситуаціях» стартував на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Захід проходить за підтримки Координатора проєктів ОБСЄ в Україні та в рамках пілотного проєкту міжнародної технічної допомоги «Розбудова тренінгових спроможностей Міністерства внутрішніх справ України з психологічного супроводу в екстремальних ситуаціях». Докладніше – далі.

Прогресивний

Участь у заході взяли представники Центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору МВС України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка тощо.

Прогресивний

Прогресивний

Прогресивний

Прогресивний

Прогресивний

Прогресивний

Захід відкрив перший проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Володимир Ковбаса.

«Тема тренінгу – це те, що є першочерговим для кожного представника силової структури. Мені приємно, що в цій залі сьогодні зібралися представники Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також закладів вищої освіти. Я всім хочу побажати плідної праці!» – підкреслив Володимир Миколайович.

Прогресивний

Прогресивний

Прогресивний

Знаковість тренінгу підкреслила начальниця відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу МВС України Ніна Лигун.

«Участь у тренінгу беруть представники Полтавської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської, Луганської областей. Наразі розпочато перший етап тренінгу. Отримані знання учасники заходу зможуть впроваджувати у практичну діяльність та повсякденне життя. Тренінг складається із конкретних практичних вправ та покликаний удосконалити професійну компетентність фахівців зі сфери психологічного забезпечення», – зауважила Ніна Вікторівна.

Прогресивний

Прогресивний

Із вітальними словами до усіх присутніх звернувся і національний менеджер проєктів Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Сергій Гриненко. Він представив команду тренерів, які будуть співпрацювати з учасниками.

«Це вже другий захід, який проходить у рамках проєкту Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, і ми вдячні, що маємо змогу розпочати його на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ», – підкреслив представник ОБСЄ.

Прогресивний

Прогресивний

Прогресивний

Прогресивний

Тренінг триватиме упродовж 5-ти днів. За цей час передбачається розглянути методи виявлення та використання ресурсів особистості, основні техніки травмафокусу, історію та значення поняття «Felt Sense», нейробіологічні зв’язки між виникненням і опрацюванням стресу в мозку, тренінг керованої психофізіологічної саморегуляції та інші.

За результатами тренінгу учасники отримають сертифікати.

Прогресивний


666