Тімбілдинг об’єднує курсантів-першокурсників!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ триває табірний збір. У рамках навчання з курсантами-першокурсниками активно працюють психологи закладу освіти. Їхнє завдання – підвищити рівень адаптаційних можливостей, психологічної обізнаності молодих поліцейських, сформувати стійку систему взаємовідношень у новому колективі.

Тімбілдинг

Завідувач відділення психологічного забезпечення ВКЗ ДДУВС Сергій Вишневський розповів, що з метою досягнення згуртованості між курсантами психологи у ході занять використовують один із найефективніших інструментів командоутворення – тімбілдинг.

Тімбілдинг

Такі тренінги формують навички успішної взаємодії членів команди в різних ситуаціях, підвищують рівень особистої відповідальності за результат.

Тімбілдинг

Як зазначають тренери, з кожним новим заняттям рівень довіри та турботи між членами команди зростає. Більше того, підвищується командний дух, всі учасники тренінгу працюють з позитивним настроєм. Як результат – хлопці та дівчата починають проявляти організаторські та лідерські якості у своїх колективах.

Тімбілдинг

Тімбілдинг

«На психолога лягає завдання допомогти кожному курсанту адаптуватися до нових умов навчання та несення служби, почувати себе комфортно в середині колективу, відчути себе в сильній згуртованій команді і мотивувати його на розкриття свого внутрішнього потенціалу», – пояснив Сергій Вишневський.

Тімбілдинг

Завідувач акцентував увагу на тому, що саме тімбілдинг дає можливість психологу спостерігати за поведінкою кожного члена групи у колективі, на первинному етапі виявити прояви дезадаптації та відразу відреагувати на особисті проблеми кожного. Також тренінгові заняття допомагають працівникам відділення психологічного забезпечення отримати інформацію щодо наявності лідерів та ведених, спрогнозувати, на що спроможна вся команда та окремі її члени, побачити як вони долають перешкоди.

Тімбілдинг

«Тренінг на командоутворення – емоційна розрядка для кожного з нас. Тут ми знайомимося ближче у невимушеній обстановці, пізнаємо щось нове, вчимося працювати у команді та довіряти один одному. А ще подібні тренінги – прекрасна можливість висловити свою точку зору, поділитися думками, емоціями з одногрупниками та викладачами», – розповіла учасниця табірного збору, курсантка 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Карина Тухар.

Тімбілдинг

Тімбілдинг


652